""

Vali Yurtnaç, Isınmada yüzde 70 tasarruf sağlayan sistem geliştiren mucidi kabul etti « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 04:02

Vali Yurtnaç, Isınmada yüzde 70 tasarruf sağlayan sistem geliştiren mucidi kabul etti

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, ilde ısınmada yüzde 70 tasarruf sağlayan bir sistem geliştiren kardeşlerden Mustafa Karabacak’ı makamında kabul ederek, ürettikleri ısı tasarrufu sağlayan sistem hakkında bilgi aldı.

Vali Yurtnaç, Isınmada yüzde 70 tasarruf  sağlayan sistem geliştiren mucidi kabul etti
Son Güncelleme :

08 Aralık 2017 - 7:00

Yozgat’ta 20 yıldır bilgisayar tamiratı yapan Mustafa, Şemsettin ve Derviş Karabacak isimli üç kardeş, üzerinde beş yıl boyunca çalıştıkları proje ile bilgisayardan daha az enerji harcayan ısıtıcı geliştirmeyi başardılar.
Bütçe dostu proje aynı zamanda çevre dostu ve montaj da gerektirmiyor. En cazip yönü ise diğer elektrikli ısıtıcılara göre yüzde 70 enerji tasarrufu sağlaması.
Vali Kemal Yurtnaç’ı makamında ziyaret ederek geliştirdikleri ısıtıcı hakkında bilgi veren Mustafa Karabacak, AR-GE çalışmalarının 5 yıl sürdüğünü söyledi.
Vali Yurtnaç’a geliştirdikleri ısı sistemi hakkında bilgi veren Mustafa Karabacak, uzun uğraşlar sonucu ısınmada oldukça tasarruf sağlayacak ısıtıcıyı tamamlayarak faydalanmaya başladıklarını belirtti.
Karabacak, “Kendi denemelerimizi yaptık ve günün 24 saatinde çalışması halinde bir bilgisayardan daha az elektrik tükettiğini tespit ettik. Vatandaşımız evinde elektrikli ısıtıcı kullandığında aylık yüklü miktarda fatura öderken bizim geliştirdiğimiz sistem sayesinde bir lamba gideri kadar ancak elektrik harcanmış olacak.
Kısacası az enerji ile daha verimli ısınma sağlamış olacağız” dedi.
KATI ATIKLARA VE DOĞALGAZA GÖRE DAHA FAZLA
TASARRUF SAĞLIYOR
Isıtıcının katı yakıtlara ve doğalgaza göre daha fazla tasarruf sağladığını belirten Karabacak, “Isıtıcı sistemi üzerinde uzun zamandır çalışmalar yaptık ve denemeler sonucunda yüzde 70’e yakın enerji tasarrufu ve ısı verimliliği sağladık.
Yozgat’ta kış aylarında ısınma giderleri çok fazla ve vatandaşlarımızı da ısınmada farklı arayışlara itiyor.
Biz de bu kapsamda vatandaşlarımızın tasarruf sağlayarak ısınmada verim almaları için normal bir masaüstü bilgisayardan daha az elektrik harcayan katı yakıtlara ve doğalgaza göre daha tasarruflu olan elektrikli ısıtıcımızı geliştirdik” diye konuştu.
Isıtıcının patenti için işlemlere başladıklarını aktaran Mustafa Karabacak, “Şu an için patent işlemleri sürüyor.
Isıtıcıyı almak isteyen ya da merak eden vatandaşlarımız firmamıza gelerek ısıtıcımızı inceleyebilir ve detaylı bilgi alabilir” diye konuştu.
DESTEKLEMEMİZ
GEREKİYOR
Vali Yurtnaç’ta bu tür projeleri önemsediğini ve desteklenmesi gerektiğini belirterek, “ Yozgat bilindiği üzere kış memleketi. Yozgatlı üç kardeş ısınma giderlerini nasıl daha aza indiririzden yola çıkarak güzel ve ekonomik bir ısıtıcı geliştirmiş.
Bizim bu tür işleri desteklememiz gerekiyor. Ben Mustafa, Şemsettin ve Derviş kardeşleri bu güzel işlerinden dolayı tebrik ediyorum. İnşallah bu ısıtıcının patentini de alırlar ve Yozgat’tan hem ülke hem de dış piyasaya açılırlar” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.