""

Vali Yurtnaç: Köy yolları sıcak asfaltla yapılacak « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 17:35

Vali Yurtnaç: Köy yolları sıcak asfaltla yapılacak

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, köy yollarının bugüne kadar zift ve mıcırla yapıldığından dolayı bir kış geçmesiyle bozulduğunu belirterek, Yozgat genelinde köy yollarının sıcak asfaltla yapılması için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Vali Yurtnaç: Köy yolları  sıcak asfaltla yapılacak
Son Güncelleme :

22 Mart 2017 - 7:00

Yozgat Valiliği İl Özel İdaresi’ne ait, Çalatlı mevkiinde bulunan ve saatte 80 ton asfalt üreten tesise ek olarak, saatte 240 ton BSK asfalt üretimi yapan tesis kuruluyor.
Tesisin kurulduğu alanda incelemede bulunan Vali Yurtnaç, 2017 yılında Yozgat’ta bir ilki gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bu güne kadar köy yollarımız genellikle zift üzeri mıcır serilerek yapılmış. Bu yolların üzerinden de bir kış geçtikten sonra bozuluyor ve kullanılmaz hale geliyor. Biz Yozgat genelinde köylerimizin yollarını sıcak asfalt yapmak için girişimlere başladık. İl özel idaremize ait saatte 80 ton sıcak asfalt üretimi yapan tesisimize ek olarak saatte 240 ton sıcak asfalt üreten bir tesis daha kuruyoruz. Kurulum aşaması bitmek üzere” dedi.
NİSAN AYINDA
ÜRETİM BAŞLAYACAK
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık’tan asfalt plenti hakkında bilgi alan Vali Yurtnaç, “Asfalt plentimiz inşallah Nisan ayında faaliyete geçmiş olacak. Havaların ısınmasıyla birlikte nüfusu çok, araç trafiği yoğun olan köylerimizden başlayarak tüm köylerimizin yolunu sıcak asfaltla buluşturacağız. Bu sayede köylerimize ulaşım kolay ve rahat bir şekilde sağlanacak” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.