""

Vali Yurtnaç: Öğrenci yurtlarımız otel konforunda « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 22:58

Vali Yurtnaç: Öğrenci yurtlarımız otel konforunda

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, ilde eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, öğrencilerin barınacağı yurtların otel konforunda olduğunu söyledi.

Vali Yurtnaç: Öğrenci  yurtlarımız otel konforunda
Son Güncelleme :

20 Şubat 2018 - 7:00

Vali Kemal Yurtnaç Yozgat’ta yapımı devam eden 2 bin kişilik öğrenci yurdu inşaatında incelemede bulunarak inşaatta çalışan işçilerle öğle yemeği yedi.
Yemek sonrası inşaatta incelemede bulunan Vali Yurtnaç, “İlimizin gelişmesi için üniversite çok önemli bir faktör. Bizde üniversiteye ve buraya okumaya gelen öğrencilerimize önem gösteriyoruz. Öğrencilerimizin barınma sorunu yaşamaması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz” dedi.
YURTLARIMIZ OTEL KONFORUNDA
Son yıllarda Yozgat’ta üniversite öğrencilerine yönelik yapılan yurtların arttığını kaydeden Vali Yurtnaç, “Yozgat’ta yurt sayımız arttığı kadar yurtlarımızın konforu ve kalitesi de artıyor. Son yıllarda yapılan yurtlarımızın tamamı otel konforunda. Sosyal tesisleri ile toplantı ve konferans salonları ile 4’er kişilik lüks odaları ile 5 yıldızlı bir oteli aratmayacak rahatlıkta yurtlar yapılıyor. Yozgat’a Bozok Üniversitesine okumaya gelecek olan öğrencilerimiz bu konuda çok şanslılar. Bizlerde Yozgatlılar olarak onlara her türlü kolaylığı sağlamaya, misafirperverliğimizi göstermeye gayret gösteriyoruz. Onlar burada okudukları sürece bizim misafirimiz. Onlar buradan memnun ayrılacaklar ki gittikleri zaman çevresindeki insanlara da burayı anlatıp tercih etmelerinde öncülük edecekler” diye konuştu.
2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA FAALİYETE GEÇECEK
Vali Yurtnaç, yapılan 2 bin kişilik öğrenci yurdunun Sorgunlu iş adamları tarafından yaptırıldığını, 2018-2019 eğitim öğretim yılında faaliyete geçeceğini ve 15 yıllığına Kredi Yurtlar Kurumuna kiralandığını ifade etti.
Vali Yurtnaç’a inceleme ziyaretinde Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar ve Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İl Genel Meclis Başkanı Hacı Şahbaz’da eşlik etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.