""

Vali Yurtnaç: Yozgat termal zengini bir il « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 15:10

Vali Yurtnaç: Yozgat termal zengini bir il

Termal su kaynaklarının en zengin olduğu iller arasında bulunan Yozgat’ta termal tesisler yükselmeye başladı.

Vali Yurtnaç: Yozgat termal zengini bir il
Son Güncelleme :

08 Temmuz 2017 - 7:00

Saraykent ilçesine yapılması planlanan termal otel inşaatı çalışmalarına başlandı.
Termal otel inşaat alanında incelemede bulunarak çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Kemal Yurtnaç, 2023 yılında 20 milyar dolar gelir elde edilmesi beklenen sağlık turizminde Yozgat’ın da payına düşeni alması için yatırımların devam ettiğini söyledi. Sağlık turizmi için Türkiye’ye 2015 yılında 600 bin kişi geldiğini hatırlatan Vali Yurtnaç, “Ülkemize sağlık turizminden faydalanmak için gelen 600 bin kişinin bıraktığı para yaklaşık 14,5 milyar liraya ulaştı. Türkiye’nin zengin termal kaynakları, sağlık turizminde elini her geçen gün güçlendiriyor. Avrupa’nın en kaliteli termal sularını barındıran ülkemiz, bu özelliği ile Avrupa’da birinci, dünyada yedinci sırada bulunuyor. Sağlık turizminin önemli bir dalı olan termal turizm pastasından Türkiye’nin payının ve rekabet gücünün artması hedeflenirken, yatırımcıların bu alana ilgisi de her geçen gün artıyor. Yeni yatırımlarla termal turizmde hizmet kalitesi günden güne artıyor” dedi.
YOZGAT TERMAL ZENGİNİ BİR İL
Yozgat’ın termal zengini bir il olduğunun altını çizen Vali Yurtnaç, “Türkiye nasıl ki bölgesinde termal zengini bir ülke ise Yozgat’ta Türkiye’de termal zengini bir il. İl genelinde 9 şifalı termal su kaynağımız var. Bunlardan bir tanesi de Saraykent ilçemizde bulunuyor. Bu termal suyu değerlendirerek Yozgat Valiliği İl Özel İdaresi tarafından buraya termal otel yaptırıyoruz. Şu anda inşaatı başladı. İnşallah 400 günde tesisimizi tamamlayarak ilimiz ve ülke ekonomisine sunacağız. Her zaman söylediğimiz gibi, Yozgat’ı termal, kongre ve spor turizminin yeni adresi yapacağız. Bununla ilgi çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Bu bir hayal değil. Yapacağınız işe inanırsanız başarıya ulaşırsınız. Yozgat inşallah orta vadede çok daha iyi yerlere gelecek” diye konuştu.
TERMAL TESİSLER 12 AY HİZMET VERİYOR
Termal tesislerin sezonluk olmadığını ifade eden Vali Yurtnaç, “Özellikle son 3 yıldır Orta Doğu ülkeleri ülkemizde ki termal tesisleri keşfederek termal ve sağlık turizmi için Türkiye’yi tercih ediyor. Termalin bir özelliği de sahil şehirlerinde olduğu gibi sezonluk olmaması. Termal tesisler yılın 12 ayı müşterilerine hizmet veriyor. Bu da sağlık ve termal turizminin sürekliliğini sağlıyor.Yozgat’ta bulunan 9 kaynağımızın her birine en az birer tane tesis yaptığımız zaman ben inanıyorum ki ilimiz yılın 12 ayı sağlık ve termal turizme hizmet veren illerin başında gelecektir. Havaalanı, hızlı tren, Ankara’ya yakınlığı da bunu tetikleyecektir” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.