""

Vali Yurtnaç’tan TKDK il Koordinatörlüğüne ziyaret « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 12:40

Vali Yurtnaç’tan TKDK il Koordinatörlüğüne ziyaret

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, TKDK Yozgat İl Koordinatörlüğünü ziyaret ederek kurumun çalışmaları hakkında İl Koordinatörü Selim Türker’den bilgi aldı.

Vali Yurtnaç’tan TKDK il Koordinatörlüğüne ziyaret
Son Güncelleme :

24 Ocak 2018 - 7:00

TKDK’nın AB ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların Türkiye’de kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlamak amacıyla kurulduğunu belirten Türker, yürütülen projeler ve sağlanan hibelerle ilgili bilgi sundu. Türker, 2016 yılı sonunda IPARD-I (Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı) programı ile bugüne kadar kuruma, yatırım tutarı 250 milyon lira olan 258 proje başvurusunun yapıldığını ve bu başvurularda talep edilen toplam hibe miktarının 138 milyon lira olduğunu belirtti.
IPARD-II programının ilk çağrı başvurularının 2016 yılında alındığını hatırlatan Türker,
“Yapılan değerlendirmeler sonucu 40 milyon lira yatırım tutarında 30 proje ile sözleşme imzalandı. Bu projelere ödenecek hibe miktarı ise 27 milyon liradır.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.