""

Valilik yangına karşı uyardı « Yeniufuk Gazetesi

4 Temmuz 2024 - 01:00

Valilik yangına karşı uyardı

Yozgat Valiliği, son zamanlarda artan orman yangınlarına karşı yürütülen mücadele kapsamında vatandaşları uyardı.

Valilik yangına karşı uyardı
Son Güncelleme :

01 Temmuz 2024 - 18:02

Valilik, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, devriye ve kontrol faaliyetlerinin aralıksız devam ettiğini belirtti.
Valilik açıklamasında, ormanlık alanlarda ateş yakılması ve piknik yapılması gibi riskli davranışlar konusunda yapılan uyarılara rağmen bazı vatandaşların ihlalde bulunduğunun tespit edildiği ifade edildi. Anız yakmak ve ateşli pikniklerin orman yangınlarını tetikleyebileceği vurgulanarak, bu tür davranışlarda bulunanlara polis ve jandarma devriye ekipleri tarafından cezai işlemler uygulandığı belirtildi.
Valilik, orman yangınlarını önlemek için vatandaşların yangın önleme kurallarına uymaları gerektiğini hatırlatarak, “Lütfen ormanlarımızı koruyalım ve yangın önleme kurallarına uyalım. Orman yangınlarını önlemek için hepimizin sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı./ Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.