""

Valilik’ten maçta çıkan olayla ilgili GECiKMELi AÇIKLAMA « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 15:32

Valilik’ten maçta çıkan olayla ilgili GECiKMELi AÇIKLAMA

Yozgat’ta geçtiğimiz hafta sonu Pazar günü oynanan Yozgatspor 1959 FK-Yeni Altındağ Belediyespor maçında çıkan olaylarda, polisin taraftar ve Yozgatspor yönetimine sert müdahalede bulunması Yozgat kamuoyunun tepkisini çekmişti. Olayın ardından 4 gün geçmesine rağmen nihayet Yozgat Valiliğindengecikmeli de olsa yazılı bir açıklama geldi.

Valilik’ten maçta çıkan olayla ilgili GECiKMELi AÇIKLAMA
Son Güncelleme :

23 Şubat 2017 - 7:00

Valilikten yapılan açıklamada, 19 Şubat Pazar günü Bozok Stadyumunda oynanan Yozgatspor 1959 FK-Yeni Altındağ Belediyespor maçında çıkan olaylarla ilgili yazılı, görsel ve sosyal medyada yer alan haberlere istinaden basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.”denildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi: “Pazar günü Bozok Stadyumunda oynanan Yozgatspor 1959 FK-Yeni Altındağ Belediyespor maçı öncesi İl Emniyet Müdürlüğümüz personeli tarafından saha içi ve saha dışında herhangi bir olaya mahal verilmemesi için gerekli güvenlik tedbirleri alınması yönünde asayiş toplantısında gerekli talimatlar verilmiştir.Maçın berabere bitmesi neticesinde sahaya inen bir kısım taraftar grubunun misafir takım oyuncularının üzerine gitmesi sonucu onların korunması amacıyla gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır. Ancak bu esnada istenmeyen üzücü olaylar yaşanmıştır. Olayların değerlendirilmesi amacıyla valilikçe bir inceleme başlatılmıştır. Güvenlik kuvvetleri devletimizin görevlileridir. Tüm milletimizin can ve mal güvenliğini koruyan kuvvetlerdir. Kurumlarımızın hizmet üretebilmesi için halkımızın görevlilere destek olması, görevlilerinde zor kullanması durumunda orantılı davranması esastır.Yaşanan olayların bir daha tekrar etmemesi açısından gerek taraftar grubunun gerekse görevlilerin bu şehirde birlikte yaşayan kişiler olarak karşılıklı iyi niyet ve kurallar çerçevesinde davranılması gereklidir.”
OLAYLARA KARIŞAN YOZGATSPOR VE
ALTINDAĞ
TARAFTARI
HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI
Olaylara karışan Yozgatspor ve Altındağ taraftarları hakkında idari ve adli işlemlerin başlatıldığı belirtilen açıklamada,” Spor şehrimizin tanıtımı ve geleceği için bir fırsattır. Bu fırsatı şehrin yararına kullanmak gerekir. Bir daha bu tür olaylara sebebiyet verilmemesi için gerekli tembihat yapılmış olup, aynı zamanda şehrin güvenliğini sağlayan gerek emniyet ve gerekse jandarma görevlilerine halkımız ve taraftar gurupları tarafından gerekli desteğin ve anlayışın gösterileceğine inancımız tamdır.Bilindiği üzere karşılaşma 1-1 berabere bitmiş, maç sonunda saha içerisine giren bazı taraftarlar rakip takım futbolcuları ve rakip takım seyircilerinin bulunduğu tribüne doğru koşmaya başlamış ve karşılıklı olarak birbirlerine kartopu atmışlardır. Bu esnada bazı taraftarlar ise halen saha içerisinde bulunan maçın hakemlerinin üzerine yürümüş, güvenlik güçlerimiz olayların büyümesini önlemek adına duruma kademeli olarak müdahalede bulunmuştur. Söz konusu müsabakada İl Emniyet Müdürlüğü personelimiz alınması gereken tüm tedbirleri almış, gerek saha içi gereksaha dışında seyircilerin huzurlu ve güvenli bir ortamda müsabakayı seyretmeleri için gereken tüm çabayı sarf etmiştir. Maç sonunda her iki takımın oyuncu ve taraftarları güvenli bir şekilde saha dışına çıkarılmış, misafir takım futbolcuları ve seyircileri ile hakem ve gözlemciler ise güvenli bir şekilde ilimizden ayrılmaları sağlanmıştır. Öte yandan, hem Yozgatspor hem de Altındağ Belediyespor kulübü taraftarları hakkında 6222 sayılı sporda şiddeti önleme kanunu çerçevesinde idari ve adli işlemler başlatılmıştır.”ifadeleri kullanıldı.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/puandurumu.php on line 19