""

Vatan için canını hiçe sayan tüm gazilerimize minnettarız « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 08:42

Vatan için canını hiçe sayan tüm gazilerimize minnettarız

Makine Mühendisleri Odası Yozgat İl Temsilcisi Tahir Demirel gaziler günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Vatan için canını hiçe sayan  tüm gazilerimize minnettarız
Son Güncelleme :

20 Eylül 2017 - 7:00

MMO Yozgat İl Temsilcisi Tahir Demirel yayınladığı mesajında “Türk tarihi şehitlik ve gazilik destanları ile doludur. Her Türk evladı bu onura sahip olabilmek için, vatanı, milleti, bayrağı, milli ve dini değerleri için savaşmayı kendisinin ulaşabileceği en büyük değer olarak görmektedir.
Fedakârlık insanın taşıdığı en yüksek erdemlerden birisidir. Milleti ve devleti adına ölüme yürüyüş ise en büyük fedakârlıklardan birisidir.
Kimisi bir top mermisine yenilen kolu ve bacağını, kimisi kalleş bir mayına bıraktığı gözünü bu milletten esirgemeyen yiğitler, sizlere borçluyuz.
Kurtuluş Savaş’ı bunun en büyük örneğidir. Kahramanlık öykülerini sadece yurt içinde değil yurt dışında da tüm dünyaya ezberleten Türk Milleti, 1915-1916’da eşi benzeri görülmemiş vatan savunmasıyla Çanakkale’de, yine soydaşlarımız için 1974’te Kıbrıs’ta, 1950-1953 yıllarında da dünya barışı için Kore’de ve Türkiye’nin içteki ve dıştaki düşmanlarına karşı adaletin ve barışın en büyük mimarı olarak dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. 15 Temmuz Gecesi olduğu gibi halen ülke bütünlüğümüze ve milli beraberliğimize saldırıda bulunanlara karşı mücadelesini her an ve her yerde durmadan veren milletimiz, askeri ve sivil bir çok şehit ve gazi vermiş ve halen vermeye de maalesef devam etmektedir.
En çetin dönemlerde, en zor şartlarda ölümle sürekli yüzleşilen yerde, savaş alanlarında göğsünde, kucağında yanı başında şehadete yürüyen arkadaşlarının acılarını yaşamaya vakit bulamadan kahramanca vuruşmaya devam eden, o savaş meydanlarının kahramanları, Gazilerimize sizlere minnettarız.Uzaktan kumandalı idarecilerimiz olduğu sürece vede Türk Milleti titreyip kendine gelmediği sürece de devam edecektir. Memleketimiz ve milletimiz üzerindeki hakkınızı helal ediniz. Manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyorum” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.