""

Vatandaş bulduğu yaralı Şahin’i tedavi için ilgili kuruma teslim etti « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 07:05

Vatandaş bulduğu yaralı Şahin’i tedavi için ilgili kuruma teslim etti

Yozgat’ın lök köyünde Atilla Ertuğrul (41) isimli vatandaş tarafından arazide bulunan yaralı kızıl şahin, tedavi edilmesi için Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

Vatandaş bulduğu yaralı Şahin’i  tedavi için ilgili kuruma teslim etti
Son Güncelleme :

11 Temmuz 2017 - 7:00

Lök Köyünde nohut ekili arazisini gezerken dere içerisinde hareket etmeye çalışan yaralı şahini fark ettiğini anlatan Atilla Ertuğrul, “Tarlada ekili nohudu kontrol etmek için gittiğimde dere içinde kızıl şahini yaralı olarak buldum. Şahinin kanadı kırık olabilir uçamıyordu. Ben de yakalayıp Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğüne getirip görevlilere teslim ettim. Onlar da veteriner hekime götürüp tedavisini yaptıracak. Tedaviden sonra da tekrar doğal ortamına bırakılacak. Bu tür yırtıcı kuşlara zarar vermek doğal dengeyede zarar verir. Çünkü bu tür kuşlar farelerle, yılan ve diğer şeylerle beslenmekte bunlara zarar verilince de fare ve diğer zararlılarda çoğalar doğal denge insanlar eliyle bozulmuş olur.” dedi.
Yaralı şahini teslim alan görevli ise, şahinin tedavisinin yapıldıktan sonra tekrar doğal ortamına bırakılacağını ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.