""

VATANDAŞ SİYASETİ BIRAKTIM DİYOR! « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 09:04

VATANDAŞ SİYASETİ BIRAKTIM DİYOR!

VATANDAŞ SİYASETİ BIRAKTIM DİYOR!
Son Güncelleme :

05 Mayıs 2018 - 7:00

“Hatırlatma: ‘Karayollarının Yozgat diye bir derdi yok’ başlığı altında dün kaleme aldığım köşe yazımla ilgili çok sayıda geri dönüşler oldu. Çalışmaların durumuna göre bu konuyu en kısa zamanda birkaç kez daha işleyeceğim…”

Mevzuu anlatmak için konuya uygun bir hikaye ile başlamak meselenin daha kolay anlaşılırlığını sağlayacaktır belki ama lafı çok gezdirmek her zaman olmaz. Dolayısıyla Vatandaş! siyaseti her ne kadar bıraktım dese de bunu millete kim nasıl anlatabilir…

Çünkü bizim millet bir şeyi kafaya yeter ki takmasın, temcit pilavı gibi haftanın her günü aynı şeyi ısıtıp ısıtıp, servis eder, kişinin fikri, düşüncesi yok hükmündedir.

* * * * *

Şimdiden siyasi yazılardan bıkkın yaşayanlar olabilir… He ne kadar memleketin ve vatandaşın siyaset dışında işsizlik, istihdam, geçim sıkıntısı, sağlık, aile sorunları, açlık ve yoksulluk gibi buna benzer birçok sorunları olsa da, bir noktadan sonra herkes isteyerek ya da istemeden siyaset içindeki gelişmelere odaklanıyor.

Bu bağlamda malum konuların en başında ise seçime katılacak partilerin aday adayı isim listesinde kimler var! Bu isimlerden kimler milletvekili adayı olacak?  

* * * * *

Tabi bu arada vatandaş milletvekili listelerinde aday olarak görmek istedikleri var, artık görmek istemedikleri var… vatandaşın bu fikri, düşüncesi ne kadar kabul görür pek bilinmez.

Fakat son günlerde çok konuşulan konular arasında ismi geçtiği için şu kadarını söyleyeyim Lütfullah Kayalar Milletvekili adayı olmayacak. Sayın Kayalar başta çok yakın çevresine ve aynı soruya muhatap olduğu insanlara “Ben siyaseti bıraktım. Ajandamda böyle bir not yok artık” diyor.

Daha bu lafın üzerine konuşulacak bir şey kaldı mı? Bilemiyorum ama Sayın Kayaların böyle dediğini bile bile halen filanca partiden Kayaların aday olması bekleniyor demek düpedüz asbestle iştigalden başka bir şey değildir.

Tabi biz ne söylersek söyleyelim veya yazdıklarımız dikkatleri çekmeyecektir. Bu muhabbetler şimdilik devam edecek ama Yüksek Seçim Kurulu tarafından yayınlanan seçim takvimde belirtilen kesin aday listeleri partilerce teslim edilince ancak dedikodunun arkası kesilecektir.

* * * * *

Peki, Sayın Lütfullah Kayalar dışında kimler, hangi partiden aday adayı oldu bir kez daha hatırlayalım:

AK Parti’de yine aday enflasyonu yaşandı. Bu kapsamda AK Parti’de genel merkez ve il başkanlığına yapılan başvurular olmak üzere toplamda başvuru yapanların sayısı 39 kadar yükseldi…

Öğrendiğim kadarıyla bu isimlerin 5’i kadın, 2’si genç, 32’si erkek olarak belirtildi. Başvuruların 2’si ise başka il üzerinden yapıldı.
AK Parti’den müracaat eden isimler şunlar:

Bekir Bozdağ, Abdulkadir Akgül, Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, Ahmet Şimşek, Suphi Daştan, Osman Coşkun,
Bahri Kayabaş, Sibel Yıldırım, Nuriye Özel, Erdal Duyar, Sabri Aktaş, Burhan Güvenç, Murat Çalışkan,  M. Emin Erbek, Ayhan Can, Nurullah Nurdoğan, İskender Minar, Ayhan Çelik, Ercan Özgan, Harun Lekesiz, Yücel Danış, Turgut Bağdatoğlu, Yusuf Can Kılınç, Halil İbrahim Şahin, Kazım Ekinci, Özkan Atik, Hasan Doğruyol, Hakan Hamza Şöhret, Fatih Arslan, Gülhan Dulda İmamoğlu, Sümeyye Nur Akbulut, Nesimi Gözübüyük, Dr. Taner Demirer, Mehmet Turan, Talip Tanış, Burcu Göktaş, Nazmi Ünsür, Cemil Işıksoy, Bu arada Burcu Göktaş ise ilk tercih Ankara, ikinci tercih Yozgat olarak aday adaylığı başvurusunda bulunan isimlerdir.
MHP’den müracaat eden isimler şunlar:
MHP’de ise aday adaylık başvuru süresi 3 Mayıs tarihi itibariyle sona erdi. MHP’de Ethem Sadef, Hasan Hüseyin Arslan, Kürşat Bacanlı, Yusuf Mertoğlu, Ahmet Özbek, Adnan Serbes, Babur Cevheroğlu, Mehmet Ali Çakır, Osman Gözan müracaatta bulundu.

CHP ve diğer partilerde bu konuda tarafıma ulaşan bir bilgi şuana kadar olmadığı için yazmaya devam edeceğim.

 

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.