""

Vatandaşın indirim beklentisi « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 21:08

Vatandaşın indirim beklentisi

Vatandaşın indirim beklentisi
Son Güncelleme :

17 Ağustos 2022 - 18:10

Geçen haftanın en önemli gündemi gerek yaygın gerekse yerel basında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde indirime gidileceğine ilişkin açıklamasıydı…
Hatta o listeye göre indirim uygulanan ürünler şöyle belirtilmişti: “Makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, fasulye, şeker, ayçiçek yağı, zeytin yağı, tavuk ürünleri, tam yağlı süt, yarım yağlı süt, yumurta, peynir, tereyağı, bal, zeytin, çay, Türk kahvesi, patates, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, rulo havlu, kolonya, bebek bezi”…
Sayın Cumhurbaşkanını detay vererek, ayrıntıları ile böyle bir açıklama yapmaya sevk eden neden önemliydi…
Çünkü iğneden ipliğe her şey zamlanmış, bir önceki gün aldığımız herhangi bir ürün, bir sonraki gün yine zamlı olarak satışa sunulmuştu.
Dolayısı ile zincir market zamlı sattıkları ürünlerin sebebini akaryakıt ürünlerine yapılan zamları bahane ederek, savunma yapmaları halkı mağdur ettiği gibi, devletin ekonomik politikasını da etkiliyordu.
Bu noktada indirimler konusunda yapılan açıklamayı gazeteler “Ucuzluk var” başlığıyla “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine Yozgat’ta Tarım Kredi Kooperatifi marketinde bugünden itibaren çok sayıda ürün, indirimli olarak satılmaya başlandı” şekilde durumu okuyucularına duyururken, televizyon mikrofonlarına değerlendirmelerde bulunan vatandaşlar da düşüncelerini şöyle dile getirmişti:
“-Tarım Kooperatifi marketlerinden sık sık alışveriş yapıyorum en az 15-20 lira diğer marketlerden uygun. Sıvı margarin yağı aldım piyasadan 20-30 lira daha eksikti. Bu hafta gelecek indirimlerden sonra da buraya gelmeyi düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız bu konuya el attığı için de kendisine teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşların hayat standartlarının artmasını istiyorum.
-Diğer marketlerle buranın arasında fark var. Burası indirime girerse diğer marketlerde zorunlu olarak indirime gireceklerdir. Burayı tercih etmeyi düşünüyorum çünkü devletin kontrolü altında paketler hep hijyenik. Burada her ürün olsa buradan alırım.
-Tarım Kredi Kooperatifleri olmasa halimiz daha da kötü olurdu. Daha uygun ve daha güvenli geliyor. Diğer marketlerden şüpheyle alıyorum.
-İndirimler bu hafta başlayacakmış. İndirimleri bekliyoruz.
-Özellikle temel ihtiyaç ürünleri çok pahalı. Şu an yağ ve şeker indirime girerse mutlu olurum.”
Sonuç olarak fiyat dengesini sağlamak bakımından şu ana kadar yapılan çalışmaların önemli ölçüde etkili olduğunu burada söylemek mümkün. Ancak tüketim maddelerinde birçok kalemde halen fiyat dengesizliği yaşandığını da ifade etmek durumundayım.
Eh ne diyelim, beklenti boş çıkmaz herhalde…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.