""

Vatandaşlar su sorununun çözülmesini istiyor « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 01:24

Vatandaşlar su sorununun çözülmesini istiyor

Sorgun’da özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı vatandaşı bezdirdi.

Vatandaşlar su sorununun çözülmesini istiyor
Son Güncelleme :

20 Temmuz 2017 - 12:39

Sorgun’da özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı vatandaşı bezdirdi.
En temel ihtiyaçlarını giderememekten yakınan vatandaşlar, yetkililerden bu konuda yardım bekliyor. Gece geç saatlerde veya sabahın erken saatlerinde bir iki saatliğine gelen su ile temel ihtiyaçlarını gidermeye çalışan vatandaşlar, taşıma suyla değirmen döndürmeye çalışıyorlar. Sorgun’da yaşayan bir vatandaş, yaşadığı sıkıntıları şu ifadelerle dile getirdi; “Hayatımın yarısı Sorgun’da geçti.
Ahmet Efendi Mahallesi Cemil Çiçek yurdunun üst kısmında ikamet ediyorum. Mahallenin ben kendimi bildim bileli suları düzenli olarak akmıyor. Kışlar şebeke dondu, yazlar ise sular yetersiz olduğu gerekçesi ile mahallenin sıkıntıları bir türlü giderilmiyor. İnsanlar temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda. Bırakın çamaşır, bulaşık yıkamayı, banyo yapmayı, dini gereği olan abdest almayı dahi yerine getiremez durumdalar. Gazeteleri takip eder misiniz bilmiyorum ancak bu konu geçen hafta gazetelerde yer aldı.
Bugün gelişmiş olarak adlandırdığımız ülkelerin 1930’lu yıllarda çözüme kavuşturduğu alt yapı sorununu biz Sorgun olarak 2017 yılında hala çözemedik. Sayın Cumhurbaşkanımızın her fırsatta altını çize çize söylediği gibi belediyelerin asli görevlerinin en başında yol ve su sorununu çözmek geliyor. Ancak Sorgun bu konuda sınıfta kalmıştır. Hizmet tüm halkı kucaklayacak şekilde olmalı, sadece göz önünde olan vay be belediye ne güzel çalışıyor ne işler çıkartıyor desinler diye sadece göze batacak yerleri yapacak şekilde planlanmamalıdır. Elbette bunu belediyecilik yapan Sayın büyüklerimize biz öğretmeyeceğiz.
Hükümetimiz son 15 yılda Ülkemize 3-5 sınıf birden atlatarak, dünya devi dediğimiz ülkelere kafa tutacak düzeye getirmişken Sorgun belediyemizin basit bir su sorununu dahi çözemediği konusu ise üzücü bir durumdur. İnanıyorum ki başta Belediye Başkanımız olmak üzere belediye çalışanları bu sorunu çözmek için gayret gösteriyordur. İsteğimiz daha hızlı ve netice alınacak adımlar atılmasıdır. En azından mahalleye gelip mahalle sakinlerinin derdini dinleyip yaşanan sıkıntıları bire bir gözlemlemeleri sorunun ne kadar büyük olduğunu anlamaları noktasında kendilerine yardımcı olur.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.