""

Veli, Bu Şartlarda Çocuğunu Okula Gönderir mi? « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 19:15

Veli, Bu Şartlarda Çocuğunu Okula Gönderir mi?

Veli, Bu Şartlarda Çocuğunu Okula Gönderir mi?
Son Güncelleme :

08 Ekim 2021 - 18:50

Covit-19 salgınının hayatımızı bütünüyletersyüz ettiğinin farkındayız. Buna bağlı olarak davranışlarımız ve yaşam şartlarımız değişti, alışkanlıklarımızın birçoğunu, hatta hepsini hayatımızdan çıkarttık.

Bugün toplum olarak yakın-uzak demeden günlük ilişkilerimizi gözden geçirip, yeni bir yaşam şekline geçtik. Yetinmedik ama ticaretimiz, alışverişlerimiz, ihtiyaçlarımız olan tükettiğimiz ürünleri hassasiyet göstererek, alıp satma alışkanlıklarımızı da değiştirmek durumunda kaldık.

Bu arada eğitim-öğretim sisteminde meydana gelen bir takım sorunlar, bugün içinden çıkılmaz bir duruma geldi. Bu konuda kamuoyunu bir kez daha bilgilendiren, sendika temsilcileri, salgın döneminde okullarda hijyen ve temizlik konularının büyük önem arz ettiğini belirterek, okullarda sağlıklı bir ortamın olmadığını söylemektedirler.

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli konuya dair düzenlediği basın toplantısında okullardaki temizlik, güvenlik gibi personel açığının her geçengün arttığına dikkatleri çekiyor.

Eğitim sisteminde zaten geçmişten günümüze yansıyan bir takım sıkıntılar olduğu bilinmekteydi.

Şimdi ise, covit döneminde okulların açık tutulması kararlılığı personel ihtiyacının yetersiz kalması da zaten varolan sorunlara eklenince eğitim sistemi tıkandı.

Sendika Başkanları öteden beri okullarda personel açığı olduğunu, yardımcı personel konusunda sıkıntıların devam ettiğini çok defa söylediler.

Hassas bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde okullarda yeteri kadar temizlik yapılmıyorsa, hijyen tedbirlerinde eksiklikler söz konusu olmayı sürdürür bir durum karşısında eğitim kurumuna emanet edilen çocukların sağlığından şüphe duymamak mümkün mü?

Bu durumda herkesin aklına gelen ilk soru şudur: Böyle bir durumda veliler, çocuklarını eğitim kurumlarına emanet eder mi, okullara gönderir mi?

Eğitim kurumlarının yardımcı personel ve temizlik hizmetleri şimdiye kadar Toplum Yararına Çalışma programı kapsamında yürütüldü.

Bu konuda da en son alımlarda yeteri kadar personel desteğinden uzak kalan okulların bu sorunlarını yetkili makamlar nasıl çözecekleri gerçekten merak edilmektedir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.