""

Velilere Yönelik “Okula Uyum Süreci” söyleşisi düzenlendi « Yeniufuk Gazetesi

19 Eylül 2024 - 02:05

Velilere Yönelik “Okula Uyum Süreci” söyleşisi düzenlendi

Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, okula uyum süreci kapsamında 75. Yıl Müzeyyen Çok Değerli İlkokulunda velilere yönelik bir söyleşi gerçekleştirildi.

Velilere Yönelik “Okula Uyum Süreci” söyleşisi düzenlendi
Son Güncelleme :

15 Eylül 2024 - 17:36

Söyleşide, çocukların okula uyum sürecinde karşılaşılan zorluklar ve bu süreçte ailelerin rolü üzerine önemli konular ele alındı.
Etkinlikte, çocukların okula başlarken yaşadıkları ayrılma problemleri, ailelerin çocuklarına karşı doğru sorumluluk bilinci geliştirmesi, aşırı korumacı yaklaşımların olumsuz etkileri, çocuklar için rutin oluşturmanın önemi ve son dönemde sıkça gündeme gelen akran zorbalığı konuları detaylı bir şekilde tartışıldı. Ayrıca, velilerin karşılaştığı problemlere çözüm önerileri sunuldu.
Uzmanlar, çocukların okul yaşamına sorunsuz bir şekilde adapte olabilmeleri için ailelerin nasıl bir yaklaşım sergilemeleri gerektiği konusunda bilgilendirmeler yaptı. Söyleşiye katılan veliler, bu süreçte yaşadıkları deneyimleri paylaştı ve uzmanlardan öneriler alarak çözüm yolları üzerine tartıştı.
/Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.