""

Yağış Yozgatlı çiftçileri sevindirdi « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 15:58

Yağış Yozgatlı çiftçileri sevindirdi

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden olan Yozgat’ta sabah saatlerinden itibaren etkisini sürdüren sağanak yağış bölge çiftçisinin yüzünü güldürdü.

Yağış Yozgatlı çiftçileri sevindirdi
Son Güncelleme :

30 Ekim 2017 - 7:00

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden olan Yozgat’ta sabah saatlerinden itibaren etkisini sürdüren sağanak yağış bölge çiftçisinin yüzünü güldürdü.
Yozgat’ta Ekim ayının girmesiyle birlikte il genelinde çiftçilerin yüzde 90’nı hububat ekimini tamamladı.
Bazı bölgelerde ise çiftçiler pancar hasadını tamamladıktan sonra hububat ekimine başlayacak. Yerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, yağışların başlamasının ekimi yapılan tarlalar açısından son derece önemli olduğunu söyledi.
Yılmaz, “İlçemizde bir ay önceden ekimini tamamlayan çiftçilerimiz yağış olmadığı için endişeli bekleyiş içindeydiler. Bu yağışla birlikte çiftçilerimizde büyük bir sevinç oluştu.
Şuan ilçemizde hububat ekimi tamamlandı diyebiliriz.
Sadece çok az sayıda pancar hasadını tamamlamaya çalışan çiftçimiz ekimi tamamladıktan sonra yapacak.
Önemli olan burada yağışların olması. Çünkü yağış olmadığı için toprakta bekleyen buğday zamanla çürüyecek ve verim düşüklüğüne sebep olacaktı.
Şimdi ise bu yağışla buğdayda filizlenerek toprağın yüzeyine doğru çıkacak.
Temennimiz yağışların mevsimine göre devam etmesi ve bereketli bir kış geçirmeyi istiyoruz. Kışında bol kar yağışlı geçmesi doğanın kar örtüsü ile kaplanması buğdaya adeta yorgan vazifesi görevi yapacaktır. İnşallah bereketli bir kış dönemi geçiririz.”diye konuştu.
Ahmet Turan isimli çiftçi, yaklaşık bir ay önceden hububat ekimi işini tamamladığını belirterek, “Yağış olmadığı için endişeli şekilde bekliyorduk. İlimizde en erken ekimi yapılan ilçe Yerköy olduğu için bizde bir ay önceden ekim işini tamamladık. Çok şükür yağışın olması bizleri çok sevindirdi.
İnşallah bu yağışlar devam eder ve bol yağışlı bereketli bir kış mevsimi geçiririz dileklerinde bulundu.
Çiftçilerden Orhan Köyü Muhtarı Talip Bozkurt’ta benzer ifadeler kullanarak, şöyle dedi: Yaklaşık bir ay öncesinden ekim işlerini tamamladım.
Arazimiz kıraç yani sulu olmadığı için mecburen yağış olması gerekiyordu. Bu yağış ekine çok faydalı oldu. İnşallah eski kışlar gibi bir mevsim geçirir ve hasat dönemi bol ve bereketli bir şekilde ürün elde ederiz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.