""

Yalçınsoy: Çiçek yetiştiricileri sıcak havalarda budama yapmamalı « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 12:06

Yalçınsoy: Çiçek yetiştiricileri sıcak havalarda budama yapmamalı

Yozgat’ta Kavurucu sıcaklar insanlar ve hayvanlar kadar bitkileri de olumsuz etkilerken, alınması gereken bazı tedbirlerin bu canlıların yaşaması açısından çok önemli olduğu belirtiliyor.

Yalçınsoy: Çiçek yetiştiricileri sıcak  havalarda budama yapmamalı
Son Güncelleme :

04 Temmuz 2017 - 7:00

Son günlerdeki etkisini arttıran sıcaklarla birlikte çiçeklerin bakımının önemi daha da arttı. Her gün termometrelerin giderek sıcaklıkları daha yüksek göstermesiyle birlikte, çiçek sevdalılarının dikkat etmesi gereken noktalar ortaya çıktı.
Yaz aylarında çiçeklerin bakımında dikkat edilmesi gereken noktaları çiçekçilik yapan Ömer Yalçınsoy anlattı. Aşırı sıcaklarda çiçeklerin direk güneş ışığında olmaması gerektiğini belirten Şevval çiçekçilik sahibi Ömer Yalçınsoy, “Çiçeklerin su ihtiyaçlarının aksatılmaması gerekiyor. Sıcaklarda çiçekler çok çabuk kuruyor. Direk güneş ışığı çiçeklerin hemen bozulmasına neden oluyor. Çiçekleri evde cam kenarlarından çekmek gerekir. Evlerde bütün camlar kapılar açık olduğu zaman cereyan aksetmekte. Bunlarda zarar verir. Her çiçeğin farklı suya ihtiyacı olur ama tam laiki ile sulamaktan bahsedersek eğer bu sıcaklarda yaklaşık 5-6 günde sulamak gerekir. En çok orkidelerin bakımı zorlaşır. Çünkü 18 derece ile 23 derece arasında durması gerekir orkidelerin. Şuanda ev ortamında bile 25 derece sıcaklık söz konusu. Bu yüzden en çok zararı orkideler görecektir. Orkidelere bu sıcaklarda 3 günde bir su vermek gerekecektir” dedi.
“Çiçek yetiştiricileri sıcak havalarda budama yapmamalılar” Çiçeklerin budama işlemlerinin aşırı sıcaklarda yapılmaması gerektiğini söyleyen Yalçınsoy, “Çiçek yetiştiricileri sıcak havalarda budama yapmamalılar. Budama yapılacak zaman ya ilkbaharda ya da sonbahardadır. Yazın yapılırsa dış mekan çiçeklerinin çiçek açma, gelişme ve yaprak açma dönemi olduğu için direk canlı bitkiyi öldürmektir.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.