""

YAŞANABİLİR KENTLER SIRALAMASINDAKİ YOZGAT « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 20:35

YAŞANABİLİR KENTLER SIRALAMASINDAKİ YOZGAT

YAŞANABİLİR KENTLER SIRALAMASINDAKİ YOZGAT
Son Güncelleme :

03 Nisan 2017 - 7:00

Bir soru ile sohbete başlayalım:

Soru şudur;

Yozgat yaşanabilir ve çalışılabilir bir şehir neden olamıyor bir türlü?

Bu sorunun muhatabı elbette Vatandaşımız değil.

“Kızım sana diyorum, gelin sen anlam” sözünden hareketle sorumuzun asıl muhatapları.

İlin Valisi.

İlin Belediye Başkanı.

İlin Milletvekilleri.

İlin Sivil Toplum Örgüt temsilcileri.

Hülasa yönetim adına yetkiyi elinde bulunduran makam sahipleridir.

Kentlerin yaşanabilirlik seviyesini ve iş gücünü tartmak maksadıyla belli dönemlerde sağlam verilere dayandırılarak çalışma yapan ünlü Forbes Dergisi en son yaptığı araştırma sonuçlarını kısa bir süre önce kamuoyu ile paylaştı.

Bu dergiyi kısaca tanımak gerekirse; Forbes, iki haftada bir yayınlanan bir iş dergisidir. 1917 yılında İskoçya’dan ABD’ye göç eden B. C. Forbes tarafından kurulmuştur. Onun ölümünden sonra oğlu Bruce şirketin başkanı olmuştur. Bruce’un da ölümünden sonra sırasıyla dergiyi Malcolm Forbes, Steve Forbes, Timothy C. Forbes yönetmiştir. Derginin bugünkü editörü William Baldwin, yayıncısı ise Richard Karlgaard’dır. Forbes’in merkezi New York’ta 5. Cadde üzerindedir.

Konuya tekrar dönelim, Yozgat bugüne kadar yapılan bütün araştırma sonuçlarında hiçbir zaman iyi bir yerde çıkmadı karşımıza.

Ne zaman bir anket sonucu açıklansa Yozgat’ı her zaman son sıralarda arar olduk.

Forbes Dergisi tarafından bu yıl ikincisi yapılan ve Kasım sayısında yayınlanan ‘İş Yapmak ve Yaşamak İçin En İyi Kentler’ araştırması yayınlandı.

Bu araştırmada Türkiye’deki kentlerin yaşama ve iş yapma özelliklerini ne ölçüde bir arada barındırabildiği ortaya konuldu.

Buna göre Yozgat’tan önde olan dokuz tane şehir daha vardır ki bunların tamamı Doğu ve Güneydoğu illeridir.

Bu iller; Ağrı, Iğdır, Ardahan, Van, Muş, Şırnak, Siirt ve Bitlis.

Sohbete başlarken sorduğumuz soruya muhatapları Yozgat’a birçok yatırım yapıldığını, halende bu yatırımların devam ettiğini söyleyebilirler.

Ancak biraz önce isimlerini sıraladığımız İlleri tekrar gözden geçirdiğimizde bu İllere de aynı yatırımlar yapıldı. Ortada henüz cevap bekleyen sorular var, benden hatırlatması. Yozgat’ı ilgilendiren konularda görüşmek üzere.

 

  • Kış mevsiminde bozulan yolların yeniden yapılması için çalışma başlatan İlçe Belediye Başkanı!
  • Büyük ve küçükbaş hayvancılık sektöründe söz sahibi olan şimdide çiftlik türü kaz üretimi ile ekonomi canlanacak diyen Bürokrat!
  • Yayınladığı Regaip kandil mesajında geleceğe yönelik umut dolu ifadeler kullandığı için dikkat çeken Başkan!

 

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.