Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale ruhunun milletimizin bağımsızlık ve vatan sevgisinin en güçlü sembollerinden biri olduğunu vurguladı.
“Çanakkale, Bir Milletin Azim ve Direncinin Sembolüdür” diyen Yaşar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Çanakkale’de milletimiz, her türlü imkânsızlığa rağmen birlik ve kararlılık içinde destan yazmıştır. Bu zafer, sadece bir askeri başarı değil, aynı zamanda bağımsızlık uğruna gösterilen büyük fedakârlığın ve sarsılmaz inancın simgesidir.”
Çanakkale Zaferi’nin tarihsel önemine dikkat çeken Yaşar, geçmişten alınan derslerin geleceğe yön verdiğini belirtti. “Geçmişten Aldığımız Güçle Geleceğe Yürümeliyiz” ifadelerini kullanan Yaşar, “Çanakkale’de ortaya konan ruh, bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır. Bu bilinçle hareket ederek Cumhuriyetimizin değerlerini korumalı, geleceğimizi daha sağlam temeller üzerine inşa etmeliyiz” dedi.
Mesajında şehit ve gazileri de unutmayan Yaşar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanları rahmet ve minnetle andı. Yaşar, “Bu vatan, kahramanlarımızın fedakârlıkları sayesinde bizlere emanet edilmiştir. Onların hatırasına sahip çıkmak hepimizin ortak sorumluluğudur” ifadelerine yer verdi.
Abdullah Yaşar, mesajını “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” sözleriyle tamamladı.
/ Haber Merkezi
Yaşar: “Çanakkale bir milletin direniş destanıdır”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale ruhunun milletimizin bağımsızlık ve vatan sevgisinin en güçlü sembollerinden biri olduğunu vurguladı.
