Yaşar, “Yozgat her yıl biraz daha küçülüyor, gençler doğup büyüdükleri toprakları terk ediyor. Bu kader değil, bilinçli bir ihmalkârlığın sonucudur” ifadelerini kullandı.
“GENÇLER YOZGAT’I TERK EDİYOR, ÇÜNKÜ UMUT YOK”
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine atıfta bulunan Abdullah Yaşar, son 10 yılda Yozgat’ın nüfusunun sürekli azaldığını, özellikle genç nüfusun büyükşehirlere göç ettiğini belirtti.
“Ne sanayi yatırımı yapıldı ne tarım desteklendi ne de turizm potansiyeli değerlendirildi. Üniversite mezunu gençler, iş bulamadıkları için Yozgat’a dönmüyor. Bu şehirde gelecek göremeyen herkes başka yerlere göç ediyor.”
“ÇİFTÇİ ÜRETİMDEN VAZGEÇTİ, KÖYLER SESSİZLİĞE BÜRÜLDÜ”
Kırsalda üretimin durma noktasına geldiğini vurgulayan Yaşar, artan maliyetler nedeniyle çiftçinin tarlasını ekemez hale geldiğini söyleyerek, “Mazot, gübre, yem gibi temel girdilerdeki aşırı fiyat artışları, tarım ve hayvancılıkla geçinen köylünün belini büktü. Sağlık ocakları, köy okulları kapanıyor; köyler boşalıyor. Yozgat, kaderine terk edilmiş bir Anadolu şehri gibi.”dedi.
Yaşar, iktidarın bölgeye yönelik yatırım politikalarını da eleştirerek, “Yatırımlar Yozgat’a değil, seçilmiş birkaç ile yapılıyor. Yozgat yıllardır adeta gözden çıkarılmış durumda. Bu memleket sadece seçim dönemlerinde hatırlanıyor” dedi.
“CHP YEREL KALKINMA MODELİYLE ANADOLU’YU AYAĞA KALDIRACAK”
CHP olarak üretime, istihdama ve sosyal hayata dayalı bir yerel kalkınma modeliyle Anadolu’yu yeniden canlandırmayı hedeflediklerini belirten Yaşar, “Biz Yozgat’ta gençlerin umutla bakabileceği bir gelecek kurmak istiyoruz. Üretimi teşvik eden, yerel potansiyeli değerlendiren projelerle halkın karşısındayız. Bu şehri sadece seçim dönemlerinde değil, her zaman gündemde tutacağız” ifadelerini kullandı. / Haber Merkezi
Yaşar: “Yozgat her yıl küçülüyor”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, Yozgat’ın giderek küçülen nüfusu, artan göç, işsizlik ve yatırım eksikliği sorunlarına dikkat çekerek, iktidarın bu meseleler karşısında yıllardır sessiz kaldığını söyledi.
