""

Yaşar’dan Şehir Stadyumu ile ilgili açıklama « Yeniufuk Gazetesi

4 Temmuz 2024 - 01:21

Yaşar’dan Şehir Stadyumu ile ilgili açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, Yozgat Şehir Stadyumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Yaşar’dan Şehir Stadyumu ile ilgili açıklama
Son Güncelleme :

01 Temmuz 2024 - 18:04

CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, stadyumun 2021 yılında yapılan ihalesinin ardından yüklenici firmanın artan maliyetler nedeniyle işi yarım bırakması sonucu kaderine terk edildiğini belirtti.
Partililerle birlikte Yozgat Şehir Stadyumu önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Yaşar, “Bugün inşaat alanında incelemelerde bulunduk. Stadyum 2021 yılında ihale edildi ve yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Ancak firma, belirli bir süreçten sonra artan maliyetler sebebiyle işi tamamlayamadı. İlerleyen süreçte bakanlık ihaleyi yenileme kararı aldı ancak maalesef bugüne kadar hiçbir ilerleme kaydedilmedi. Yozgat Şehir Stadyumu, yaklaşık dört yıldır tamamlanamayan bir proje olarak atıl durumda. Bu durum, Anadolu tabiriyle ‘kaderine terk edilmiş’ bir hal aldı” şeklinde konuştu.
Yozgat’ın Türkiye genelinde en çok oy veren illerden biri olduğunu hatırlatan Yaşar, “Yozgat, yüzde 76 oranında Sayın Cumhurbaşkanı’na ve AK Parti’ye oy vermiştir. Ancak maalesef bu destek karşılığında Yozgat eskiden unutulan bir şehirken şimdi ise adeta uyutulan bir şehir haline getirilmiştir. Bu durum, Yozgatlıların hak etmediği bir durumdur” ifadelerini kullandı.
Stadyumun bir an önce tamamlanması gerektiğini vurgulayan Yaşar, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilgili bakanlığa belgeler sunarak bu sorunun takipçisi olacağız. Yozgat ve Yozgatlılar bu durumu hak etmiyor. Yetkililere sesleniyoruz: Yozgat sahipsiz değil! Yarım kalan stadyumun tamamlanması için gereken adımları atın. Aksi takdirde bu konuyu gündemden düşürmeyeceğiz ve sürekli takip edeceğiz. Yozgatlı hemşerilerime sesleniyorum, kendi şehrimize ve geleceğimize sahip çıkalım.” /Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.