Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaşlı kurtlar Antalya’da Yozgat’ı temsil edecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ‘aktif yaşlanma’ politikası kapsamında, huzurevlerinde kalan yaşlılara yönelik düzenlenen bocce sporunda Tokat Huzurevi’ni 12- 4 yenen Yozgat Alparslan Türkeş Huzurevi, Antalya’da düzenlenecek Bocce Turnuvasında Yozgat’ı temsil edecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 'aktif yaşlanma' politikası kapsamında, huzurevlerinde

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yetişkin Gençler Bocce Turnuvası kapsamında Tokat Huzurevi ile Yozgat Alparslan Türkeş Huzurevi takımları arasında bocce müsabakası Yozgat Huzurevi Bocce Sahasında oynandı.
Oldukça renkli görüntülere sahne olan müsabaka’da İl Müdürü Abdullah Neşeli’de takımlarına destek oldu.
İl Müdürü Neşeli yaptığı açıklamada; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ‘aktif yaşlanma’ politikası kapsamında, huzurevlerinde kalan yaşlılara yönelik düzenlenen bocce sporu sayesinde yaşlıların hem sağlık için spor yaptığını hem de gerçekleştirilen turnuvalarla sosyalleşmelerinin sağlandığını söyledi.
Neşeli, “Huzurevi sakinlerimizin aktif sağlıklarını korumak için çeşitli rehabilitasyon faaliyetleri yürütmekteyiz. Yaşlılarımız bu kapsamda el sanatları kurusuna, hobi bahçelerine ve bocce gibi sporlara yönlendirilmektedir. Bocce’ninde yaşlıların beden ve ruh sağlıklarına olumlu etkileri gözlemlenmektedir; Tokat ilinden gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bu tür faaliyetleri gerçekleştirerek onları hayatın içerisinde, yaşamın içerisinde tutmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 3 yıldır yaşlılarımız bu sporla uğraşıyorlar. Bu vesile ile Tokat’ı farklı skorla yenen Huzerevi sakinlerimizi tebrik ediyor, Antalya’da düzenlenecek turnuvada başarılar diliyorum.”diye konuştu. / Ferhat ÖZER

Reklamı Geç