""

Yaşlılara anlamlı ziyaret « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 08:53

Yaşlılara anlamlı ziyaret

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle Yozgat Aile Sosyal Politikalar Müdürü Abdullah Neşeli Alpaslan Türkeş Huzurevine ziyarette bulundu.

Yaşlılara anlamlı ziyaret
Son Güncelleme :

03 Ekim 2017 - 7:00

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Abdullah Neşeli, Yaşlılar geçmişimizin tecrübelerini bugünlere aktaran, milli kültür ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan toplumsal hayatımızın en kıymetli hazinelerindendir. dedi.
Neşeli Yaptığı yazılı açıklamada “Yaşlılık dönemi herkes tarafından saygı ve itibar görmenin arzu edildiği, minnet ve şükran duygularının en üst seviyede beklendiği hassas bir evredir. Bu evrede Yozgat halkı1 Ekim ve sonrasında yaşlılarla toplumsal bütünleşmeyi sağlayacak ve sevgi ifadelerini göstermek amacıyla üzerine düşeni fazlasıyla yapacaktır.
Bizim yönetim anlayışımızda yaşlılar yük olarak görülmez, tam aksine yaşlı hürmet edilecek ve sevgiyle yaklaşılacak ulu çınarlardır.
Tarihin her döneminde Devletimizin ve Ali Cenap Milletimiz yaşlısına gereken ehemmiyeti vermiştir. Bu gerçek, Milletimizin en önemli töresi, vazgeçilmez geleneğidir. Bu geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak görevi de bizlere düşmektedir.
Unutulmasın ki, kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse, yaşlılarımızda bizim için o kadar önemlidir.
Toplumun asırlık çınarları geniş ufukları, tecrübeyle kesinlik kazanmış bilgi ve birikimleri, her zaman geçmişe ve bugüne olduğu kadar geleceğe de ışık tutan birer kaynaktır. Buradan tüm yaşlılarımıza seslenerek “sizler ziyaretinize gelen gençlere tecrübelerinizi aktarmayı ihmal etmeyiniz, size bizlerin ihtiyacı var” demek istiyorum. Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Çeşitli nedenlerden dolayı ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti alamayan değerli büyüklerimizi Huzurevimizde ağırlamaktan dolayı mutluluk duymaktayız. İl Müdürlüğü olarak, insanımızın değer yargıları arasında var olan yaşlıya saygı, dayanışma ve sevgi yaklaşımını, değişen toplum yapısı içinde ve bilimin ışığında profesyonelce hizmet alanlarına taşıyarak, yaşlı vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmaları sürdürmekteyiz.
Alparslan Türkeş Huzurevinde sağlanan imkânların ve sunulan hizmetlerin her geçen gün daha mükemmel hale getirilmesini sağlamak, öncelikli hedeflerimiz arasındadır.
Yaşlılarımızın sorunlarını çözmek, toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlamak tek başına devletimizin değil, toplum olarak hepimizin sorumluluğudur.
Bu nedenle hayırsever vatandaşlarımız ile sivil toplum kuruluşlarımızın her zaman ilgi ve desteklerini beklemekteyiz. Bu duygularla 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününde bütün değerli büyüklerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.