Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yazıcı, Bakan Özer ile buluştu

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından 81 il Milli Eğitim Müdürlerine yönelik iftar programına katıldı. Yozgat eğitimi hakkında Bakan Özer’e bilgi v eren İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, yapılan ve yapılacak olan çalışmaları anlattı.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 81 ilin millî eğitim müdürüyle Ankara’da iftar programında bir araya geldi. Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki programa il millî eğitim müdürlerinin yanı sıra Bakan Yardımcıları Petek Aşkar, Osman Sezgin ve Nazif Yılmaz ve genel müdürler de katıldı.
İkinci dönemin başlatılması planlanan 6 Şubat sabahına tüm Türkiye’nin acıyla uyandığını, hem şiddeti hem de kapsadığı iller bakımından Türkiye’de daha önce hiç yaşanmamış bir depremle yüzleşildiğini kaydeden Bakan Özer, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabrıcemil diledi. Bakan Özer, “Bu deprem felaketinde çoğu arkadaşımızın yakınları vefat etti. Onlara da Allah’tan rahmet diliyorum, öğretmenlerimiz vefat etti. Tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Depremin ilk gününden itibaren Bakanlığın tüm gücüyle sahada olduğunu ifade eden Özer, “Birinci evrede vatandaşımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak için, yani yemesini, içmesini, barınmasını, çadırla ilgili ihtiyaçlarını, sobasını, uyku tulumunu karşılamayla ilgili Bakanlığımızın tüm yöneticileri büyük fedakârlık gösterdi. Öyle bir nokta geldi ki günlük 2 milyon yemek verebilir hâle geldik” ifadelerini kullandı.
Meslek liselerine kurulan ekmek üretim atölyelerinin depremzede vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için kullanıldığını anlatan Özer, günlük 1 milyon 800 bin ekmek üretebilecek kapasiteye erişildiğini söyledi.
Sonrasında il müdürleri ile birlikte okulları açmak için büyük fedakârlık gösterdiklerini dile getiren Özer, bugün itibarıyla bölgedeki tüm illerde okulları açarak öğrencileri öğretmenleriyle buluşturabildiklerini altını çizdi. Özer, “Okulları açmadan önce çadırlarda, konteynerlerde tüm imkânları kullanarak çocuklarımızı o travmadan kurtarabilmek için her türlü imkânı seferber ettik. Gerçekten bu sürecin kahramanı öğretmenlerimiz, il yöneticilerimizi ilçe yöneticilerimizdi. Velhasıl, Millî Eğitim Bakanlığıydı. Ben hepinize depremzede vatandaşlarımız adına en içten şükranlarımı sunuyorum’’ diye konuştu.
Bakan Özer, afet bölgesindeki şehirleri yeniden imar etmek için çalışmaya devam edeceklerini belirterek fedakâr çalışmalarından dolayı tüm genel müdürler ve il millî eğitim müdürlerine başarı belgesi takdim etti. / Haber Merkezi

Reklamı Geç