""

Yazıcı: Çocuklarımız bizlerin ve ülkemizin en kıymetli varlıklarıdır « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 20:12

Yazıcı: Çocuklarımız bizlerin ve ülkemizin en kıymetli varlıklarıdır

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, yarıyıl karnesinin, çocukların derslerindeki başarılarını, eksikliklerini görmek, çalışma alışkanlıklarını, plan ve programlarını gözden geçirmek için bir fırsat olduğunu belirterek, “Çocuklarımız bizlerin ve ülkemizin en kıymetli varlıklarıdır.” dedi.

Yazıcı: Çocuklarımız bizlerin ve  ülkemizin en kıymetli varlıklarıdır
Son Güncelleme :

19 Ocak 2018 - 7:00

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, 2017-2018 eğitim öğretim yarıyıl karne tatili dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada öğrenci ve velilere önemli uyarılarda bulundu.
YOZGAT’TA 76 BİN 875 ÖĞRENCİ
KARNESİNİ
ALARAK YARIYIL
TATİLİNE
BAŞLAYACAK
Yozgat’ta 76 bin 875 öğrenci karnesini alarak yarıyıl tatiline başlayacağını söyleyen Yazıcı, “ 2017-2018 öğretim yılının birinci dönemini okullarımızın özverili çalışmaları ve velilerimizin destekleriyle başarılı bir şekilde tamamlamış bulunuyoruz. 19 Ocak Cuma günü ilimiz genelinde Okulöncesinde 5 Bin 620, Temel Eğitimde 48 Bin 581 ve Ortaöğretim kademesinde 22 Bin 674 öğrenim gören öğrencimiz olmak üzere toplamda 76 Bin 875 öğrencimize karnelerini dağıtmış olacağız. Öğretim yılının birinci döneminin başarıyla tamamlanmasında, ilimiz genelinde fedakârca çalışan 938 idareci, 5 Bin 190 öğretmen ve 2 Bin 327 personel olmak üzere 8 Bin 151 eğitim ordusuna emeklerini sevgilerini esirgemedikleri için teşekkür ederim.”dedi.
YARIYIL TATİLİ
YENİLENMEK,
DİNÇLEŞMEK
MOTİVE OLMAK İÇİN FIRSATTIR
Yarıyıl tatili yenilenmek, dinçleşmek motive olmak için fırsat olduğunu vurgulayan Yazıcı, şöyle devam etti: “Bir eğitim-öğretim yılının daha yarısına geldik. Yarıyıl tatilleri uzun bir maratonun mola durakları gibidir. Yenilenmek, dinçleşmek motive olmak için fırsattır. Çocuklarımız yarıyıl karneleriyle derslerindeki başarılarını ve eksikliklerini görme fırsatını bulacaklar, çalışmalarını çalışma alışkanlıklarını, plan ve programlarını yeniden gözden geçireceklerdir. Çocuklarımız bizlerin ve ülkemizin en kıymetli varlıklarıdır. Onların sağlıkları başta olmak üzere iyi bir eğitim almaları, ilgi ve yeteneklerine uygun iş ve meslek sahibi olmaları, millî ve manevi değerlere bağlı bireyler olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur. Karne sonuçları ne olursa olsun herkes gerek fiziksel gerekse zihinsel açıdan dinlenmeye ve eğlenmeye ihtiyaç duyar.
Tatilde öncelikli olarak yapılması gereken planlama bu yönde olmalıdır. Ancak, unutulmamalıdır ki bilgi, birikimli bir süreçtir. Her yeni öğrenmeler eski öğrenilenlerin üzerine inşa edilir ve birey tarafından anlamlandırılarak kodlanır. Eğer alt öğrenmeler yetersiz olarak inşa edilmiş ya da eksikse yeni bilgilerin edinilmesi ve kalıcı olması da imkânsız olacaktır. Bu nedenle tatil etkinlikleri içerisinde, dinlenme ve eğlenceli vakit geçirme etkinliklerinin önüne geçmeyecek şekilde ders tekrarına da zaman ayırmak önemlidir.
VELİLERİMİZ
SADECE NOTLARA BAKARAK
ÇOCUKLARIMIZI
YARGILAMAMALI
Velileri karne konusunda uyaran Yazıcı, sadece notlara bakarak çocukların yargılanmaması gerektiğini ifade etti. Yazıcı, “Yarıyıl karnesi, çocuklarımızın derslerindeki başarılarını, eksikliklerini görmek, çalışma alışkanlıklarını, plan ve programlarını gözden geçirmek için bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Çocuklarımızın karnesinde bizi çok sevindiren ya da üzen sonuçlarla karşılaşabiliriz.
Özellikle zayıf notları nedeniyle kendilerine olan güvenleri zedelenen ve kaygıları artan çocuklarımız, farklı duygu ve düşünceler içine girebilir. Bu durumda anne baba olarak karnenin, çocuğumuzun tamamen başarılı ya da başarısız olduğunun bir göstergesi olmadığına çocuğumuza hissettirmemiz büyük önem taşımaktadır. Karne, geride bıraktığımız dönemin bir değerlendirmesidir.
Sadece notlarına bakarak çocuklarımızı yargılamak, eleştirmek onlara karşı haksızlıktır. Karneyi bir bütün olarak görmek, ders notlarının yanında davranış notlarını da değerlendirmek, başarısız olduğu yönlerden çok başarılı olduğu yönleri öne çıkarmak ve eksik yönleri geliştirmesi için çocuğu desteklemek daha yararlı olacaktır.”
ÇOCUKLARIMIZIN KARNELERİNDEKİ SONUÇLARINDA BİZLERİNDE
SORUMLULUĞU
BULUNMAKTADIR
Velileri karne konusunda uyaran Yazıcı, “Çocuklarımızın başarılarında ve karnelerindeki sonuçlarında onlar kadar bizlerin de sorumluluğu bulunmaktadır.”dedi. Yazıcı, “ Anne-babanın sorumluluğunun çocukların sadece maddi ihtiyaçlarını karşılamaktan ibaret olmadığı artık herkes tarafından bilinen bir gerçektir.
Çocukların koşulsuz sevgiye, ilgiye ve desteğe daha çok ihtiyaçları vardır. Başarılı çocukların huzurlu, ilgili sevgisini ve desteğini esirgemeyen aile ortamlarında yetiştiği; başarısız ve sorunlu çocukların ise parçalanmış, problemli ve ilgisiz aile ortamlarında yetiştiği unutulmamalıdır.”diye konuştu.
YARIYIL TATİLİ
DİNLENMENİN
YANINDA
EKSİKLERİ TELAFİ ETME AÇISINDAN
FIRSATTIR
Öğrencilere de uyarılarda bulunan Yazıcı, “Tatiller dinlenmeniz ve eğlenmeniz için bir fırsat olduğu kadar kendinizi geliştirmeniz, eksikliklerinizi telafi etmeniz ve yeni döneme daha motive olmuş bir şekilde hazırlanmanız için de bir fırsattır. Başarılı olmak çok çalışmakla değil planlı ve programlı çalışmakla mümkündür. Bu nedenle bu yarıyıl tatilini en iyi şekilde değerlendireceğinize inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Tatil için kendinize uygun bir program belirleyiniz. Tatil süresince derslerin genel bir tekrarını yapınız ve ikinci dönemde göreceğiniz dersleri gözden geçiriniz.
Mutlaka her gün kendinize kitap okuma saati belirleyiniz. Günün, haftanın ve yarıyıl tatilinin sonunda ulaşmayı düşündüğünüz yeni hedefler belirleyin.
Dinlenmeye ve gezmeye vakit ayırın. Sosyal faaliyetler için de (tiyatro, sinema, spor vb.) zaman planlaması yapın. Arkadaşlarınızla bir araya gelip ortak aktiviteler yapabilir, yakınlarımızı ziyaret etmek, hobilere daha çok zaman ayırmak gibi hoşumuza gidecek bir takım aktiviteleri de yapın.Hem kişisel gelişiminiz hem de zihinsel gelişiminiz için bunların önemli olduğunu unutmayın. Bu duygularla tüm öğrencilerimize iyi bir yarıyıl tatili diliyorum.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.