""

Yazıcı: Çocuklarımız kaliteli ve modern eğitim yuvalarına kavuşuyor « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 16:13

Yazıcı: Çocuklarımız kaliteli ve modern eğitim yuvalarına kavuşuyor

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, devletin eğitime büyük önem verdiğini belirterek, son yıllarda yapılan ve yapımı devam eden yeni okullarla öğrenciler, kaliteli ve modern eğitim yuvalarına kavuştuğunu söyledi.

Yazıcı: Çocuklarımız kaliteli ve modern  eğitim yuvalarına kavuşuyor
Son Güncelleme :

22 Şubat 2018 - 7:00

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, yaptığı açıklamada, 2017-2018 yılı eğitim yatırımlarını değerlendirdi.
İNSANLIK TARİHİ İNSANIN EĞİTİM
TARİHİDİR
İnsanlık tarihinin insanın eğitim tarihi olduğunu ifade eden Yazıcı, “ Böylesi önemli bir süreç mekânlarla birleşerek değer kazanmıştır. Medeniyetlerde inşa ettikleri eğitim yuvaları ile tarihe damgalarını vurmuşlardır. Milli Eğitim Bakanlığımızın ikili eğitimi 2019 yılında sonlandırma konsepti ve göze aydınlığımız evlatlarımızın Atatürk’ün belirlediği vizyon doğrultusunda çağdaş ve modern ortamlarda eğitim almalarını sağlamak amacıyla yatırım planlamaları yapılmaktadır. İlimizde kullanım ömrünü tamamlamış binalarda deprem dayanıklılık testleri yapılarak, bazı okullarımızın yıkımına karar verilmiş ve yeni okullarımızın yapımına da hızla başlanılmıştır.”dedi.
7 OKUL 3 ÖĞRENCİ PANSİYONU TAMAMLANARAK ÖĞRENCİLERİMİZİN HİZETİNE SUNULDU
2017-2018 yılı eğitim öğretim döneminde 7 okul (136 derslik) , 600 öğrenci kapasiteli 3 öğrenci pansiyonu ve 1 adet spor salonunun tamamlandığını ve öğrencilerin hizmetine sunulduğunu kaydeden Yazıcı, “Ayrıca,17 okul (308 derslik), 1100 öğrenci kapasiteli 7 öğrenci pansiyonu ve bir spor salonunun yapımına devam edilmekte olup 2018 -2019 Eğitim Öğretim yılında hizmete sunulacaktır. 189 Milyon 720 Bin TL tutarındaki zikredilen eğitim yatırımlarının ilimize kazandırılmasındaki katkılarından dolayı Sayın Başbakan Yardımcımıza, Sayın Valimize, Sayın milletvekillerimize, Sayın Kaymakamlarımıza, Sayın Belediye Başkanlarımıza, Sayın İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerimize, İl Özel İdaremize, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz ile katkı sağlayan diğer kurum ve kuruluşlara şükranlarımızı sunar, yatırımların ülkemize, İlimize ve evlatlarımıza hayırlı olmasını dileriz.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.