""

Yazıcı: İhtiyaç duyulan yerlere ana sınıfı açmaya devam ediyoruz « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 10:54

Yazıcı: İhtiyaç duyulan yerlere ana sınıfı açmaya devam ediyoruz

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, bakanlıklarının çalışmaları doğrultusunda okul öncesinde okula erişimi artırma konusunda Yozgat il genelinde ihtiyaç duyulan bölgelerde anasınıfı açmaya devam ettiklerini söyledi.

Yazıcı: İhtiyaç duyulan yerlere  ana sınıfı açmaya devam ediyoruz
Son Güncelleme :

08 Aralık 2021 - 18:02

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, bakanlıklarının çalışmaları doğrultusunda okul öncesinde okula erişimi artırma konusunda Yozgat il genelinde ihtiyaç duyulan bölgelerde anasınıfı açmaya devam ettiklerini söyledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Agah Efendi İlk ve Ortaokulunda Anasınıfı açılışını gerçekleştirdi.
Yazıcı, burada yaptığı açıklamada; okul öncesi eğitim alan öğrencilerin, okul hayatlarında daha başarılı olduğunun tespit edildiğini belirtti.
Çocukların okul öncesi eğitimle birlikte gelişimleri ve kişiliğinin temellerinin atıldığını söyleyen Yazıcı “Bilindiği üzere okul öncesi dönem; gelişimin en hızlı olduğu, kişiliğin temellerinin atıldığı, çocuğun yakın çevresinden en çok etkilendiği ve her türlü öğrenmeye açık olduğu, bir dönemi içerir. Okul öncesi çocuğun bilişsel, duygusal, sosyal ve psiko-motor gelişimleri açısından kritik bir öneme sahiptir. Yapılan araştırmalar sonucunda okul öncesi eğitimi alan çocukların ileriki yıllarında ve okul hayatlarında daha başarılı oldukları tespit edilmiştir. Bakanlığımız bu kapsamda öncelikli olarak Kasım ayında 1.500 olmak üzere 2.dönem başına kadar en az 5.000 ana sınıfı açmayı hedeflemiştir. Bu amaçla; ilimizde de mevcut derslikler üzerine kasım ayında toplam 79 yeni anasınıfı açılmış bu sınıfların küçük onarımları yapılmıştır. Donatım malzemeleri Bakanlığımız tarafından ilimize gönderilmeye başlamıştır. İlimiz genelinde 436 şubede 6.641 yavrumuza eğitim öğretim verilmekte olup, 5 yaş okullaşma oranımız yüzde 80’dir. Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Bakanlığımız politikaları gereği ilimiz genelin de ihtiyaç olan her yere anasınıfı açmaya devam etmekteyiz. Hedefimiz beş yaş grubu başta olmak üzere okul öncesindeki okullaşma oranımızı yüzde 100’e çıkarmaktır. Çalışmalarımızda destek olan ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz.”diye konuştu. Ferhat ÖZER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.