Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni vergi düzenlemesi esnaf için adil değil

Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş, hükümetin esnafı hedef alan yeni vergi düzenlemesine sert tepki gösterdi. Aydoğmuş, düzenlemenin esnaf için adil olmadığını ve enflasyon oranı kadar kâr üzerinden vergi alınmasının haksızlık yarattığını belirtti.

Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş, hükümetin esnafı hedef

Aydoğmuş, yaptığı açıklamada, Gelecek Partisi olarak esnafın karşı karşıya kaldığı bu adaletsiz duruma karşı çıkmak amacıyla AKP-MHP koalisyonuna bir vergi kanununda değişiklik teklifi verdiklerini duyurdu. “Eğer bu teklif kabul edilmezse, enflasyonu artıran iktidar bedelini ödeyen yine esnaf olacaktır” diyen Aydoğmuş, düzenlemenin esnaf üzerindeki olumsuz etkilerini dile getirdi.
Aydoğmuş, Cumhur İttifakı’nın kötü ekonomik politikaları nedeniyle enflasyonun artmasında etkili olduğunu ve bu durumun esnafı zor durumda bıraktığını ifade etti. Cumhur İttifakı’nın esnafın cebinden enflasyon artışı kadar kazancı alacak bir düzenleme önerdiğini hatırlatan Aydoğmuş, “Kötü ekonomik politikaları yüzünden esnafımız haksız yere vergi ödemeye maruz bırakılmaktadır” dedi.
Gelecek Partisi’nden Kritik Teklif
Gelecek Partisi Konya Milletvekili ve Yeminli Mali Müşavir Hasan Ekici’nin konuyla ilgili önemli bir teklif sunduğunu belirten Aydoğmuş, “Geçici Vergi Dönemlerinde Enflasyon düzeltmesi muhasebesinin yürürlükten kaldırılması için çağrıda bulunduk” dedi. Bu çağrının, esnafın üzerindeki vergi yükünü hafifletmek için atılmış önemli bir adım olduğunu vurguladı.
Sivil Toplum Kuruluşlarına Çağrı
Aydoğmuş, esnafın üye olduğu oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarına da seslenerek, “Esnafa sahip çıkmak sadece siyasi partilerin değil, sizin de en büyük görevinizdir” çağrısında bulundu. “AKP’nin dayattığı bu uygulama esnafı zor durumda bırakmaktadır” diyen Aydoğmuş, sivil toplum kuruluşlarının bu haksız düzenlemeye karşı durmaları gerektiğini vurguladı.
Aydoğmuş, “Enflasyon düzenlemesi uygulamasında doğacak enflasyon oranı kadar kârın üzerinden vergi alınması kabul edilemez” diyerek, esnafa yönelik bu haksız uygulamanın sona ermesini talep etti.
/Cemil MERMERTAŞ

Reklamı Geç