""

Yeni yıl için sağlıklı vücut için beslenmede kalıcılık uyarısı « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 17:29

Yeni yıl için sağlıklı vücut için beslenmede kalıcılık uyarısı

Uzmanlar, yeni yılda sağlıklı bir vücuda kavuşabilmek için bireylerin beslenme tarzında kalıcı değişiklikler yapmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Yeni yıl için sağlıklı  vücut için beslenmede kalıcılık uyarısı
Son Güncelleme :

29 Aralık 2017 - 7:00

Uzmanlar, bu yıl geçmiş yıllarda yapılan beslenme hatalarının tekrarlanmaması için uyarılarda bulunarak, ”Bireyler kilo vermeye karar veriyor, ancak ne yazık ki bu kararı uygulayamıyor.
Her pazartesi başlanan diyetler, iki ya da üç gün sonra bırakılıyor. Bu şekilde vücudun metabolizması bozuluyor. Yapılan en büyük hatalardan birisi de estetik kaygısıyla özel günlerde hızlı sonuç verdiği söylenen şok diyetlerin uygulanması.
Bu diyetler kısa sürede çok kilo verdiriyor gibi algılansa da, kas ve su kayıplarına neden olarak sağlık problemlerine zemin hazırlıyor. Fazla kilolardan kurtulmanın en kalıcı ve sağlıklı yolu şüphesiz diyetisyen yardımıyla sağlıklı bir beslenme programı uygulamaktan geçmektedir” dedi.
Yeni yıla daha kararlı başlayın
Kilolarından kurtulmak isteyenlerin yeni yıla daha kararlı başlaması gerektiğini belirten Uzmanlar, “Yeni yılla birlikte vücudunuz ve diyetle ilgili tüm düşüncelerinizi geride bırakın.Kilolu göründüğünüz için değil,obezitenin ciddi bir sağlık problemi olduğunu bildiğiniz için kilo vermeye karar vermelisiniz.
Kilo vermek için kendimi kısıtlamalıyım, yememeliyim, aç kalmalıyım, ekmeksiz, pilavsız, şekersiz, yağsız beslenmeliyim düşüncesini; ölçülü beslenmeli ve yaşam tarzımda sağlıklı beslenme düzenine göre değişiklikler yapmalıyım düşüncesiyle değiştirmelisiniz” şeklinde konuştu.
Kısa süreli diyetlere itibar edilmemesi ve sürekli yağ yaktığı iddia edilen besinlerle diyete devam edilmemesi gerektiğini belirten Uzmanlar, karışım içeceklerin, diüretik çayların da olağanüstü olmadığını dile getirdi.
Yeni yılda yeni hedefler belirleyin
Başarıya ulaşmanın en önemli yolunun hedef belirlemek olduğunu ifade eden Uzmanlar, “Kendinizdeki farkedin, inanın ve adım atın. Kahvaltıyı atlamamak, günde 10 bardak su içmek, her gün 10 bin adım atmak, saat 20:00’dan sonra yemek yememek, sağlıklı pişirme yöntemlerini tercih etmek, tabakta sebze ve salataya daha çok yer vermek, yemekleri daha çok çiğneyerek daha uzun sürede tüketmek, sevilen yemeklerde ölçüyü kaçırmamak, alışverişe aç çıkmamak, ev dışında besin tercihini sağlıklı gıdalardan yana kullanmak gibi hedefler belirleyebilirsiniz.
Hedeflerinizi küçük kartlara yazıp, görünür yerlere asmanız kendinizi motive etmenize yardımcı olacaktır.
Kendinizde mevcut olduğunu fark ettiğiniz kilo almanıza sebep olan, kilo vermenizi engelleyen tüm kalıpları doğrularıyla değiştirerek, her hafta üzerine eklediğiniz yeni bir hedefle daha sağlıklı bir vücuda kavuşabilirsiniz. Yaşam tarzınızda yapacağınız birkaç değişimle, oluşabilecek hastalık risklerini de büyük oranda azaltmış olacaksınız. Sağlıklı bir yıl geçirmeniz dileğiyle” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.