""

YENİ YOZGAT “BANDELLİ”DE KURULACAK « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 02:25

YENİ YOZGAT “BANDELLİ”DE KURULACAK

YENİ YOZGAT “BANDELLİ”DE KURULACAK
Son Güncelleme :

07 Ekim 2017 - 7:00

Bir zaman “su” meselesi tartışıldı,

Bir zaman “alt yapı” sorunu ile uğraşıldı,

Bir zaman “yol” meselesi tartışma konusu oldu,

Bir zaman “trafik” sorun oldu,

Bir zaman “ulaşım” problemi çözülmeye çalışıldı,

Bir zaman “oto park” mesele oldu,

Bir zaman “imar” tartışması yaşandı,

Bir zaman “çarpık yapılaşma” meselesi gündemden düşmedi,

Unuttuğum bir şey kaldı mı bilmiyorum,

Ama hatırlarsam ekleyeceğim.

Ha unutmadan,

Şimdide “yolların darlığı” dert olmaya devam ediyor.

Şimdilik aklıma gelen bunlar, “bırakın bunları” dedik, “uğraşmayın” dedik, dinletemedik, “taşıyın bu şehri bir tarafa” diye diye bugünlere geldik. Bu uğraşların bir kısmı halen devam ediyor ama nihayet Çamlık ve Nohutlu tepe arasında sıkışıp kalan, Yozgat nihayet iki tepe arasından kurtuluyor…

Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan aktardı:

Şehrin Batı bölgesinde “Bandelli” mevkiinde devam eden çalışmanın Proje master planı hazırlandı. Önümüzdeki ay Belediye meclisine gelecek proje bin dönüm alanı kapsayan bölge imara açılacak.
Bu projeyi biz yapmayacağız. Biz imar planını hazırladık. Orada arsası olan vatandaş gelecek, biz vatandaşa diyeceğiz ki, evin buraya yerleşecek. Evinin tipi de bu olacak. O bölgede yer alacak evler de belli bir kat sınırı koyacağız. Kimse kafasına göre bir şey yapamayacak.

Burada belediyenin yapması gereken şu; alt yapısını hazırlayacak. Orada bulunan yolların genişliği 40 metre. Yozgat’ta 40 metre yol yok. Lise caddesi 16 metre. İlk defa hastane caddesini açtık 30 metre, yurt caddesi 25 metre.

Arıtmayı daha ileri de bir noktaya taşıyacağız. Kanalizasyon ise yerin altına alınacak. Bizim Yozgat’ın kanalizasyonu borularla gidiyor. Oradaki derede normal de kanalizasyon bağlantısı yok. Şehrin içerisindeki kanalizasyonu toplayıp derenin altından konvektörlerle arıtma tesisine götürüyoruz biz. Normal de derenin pis olması mümkün değil. Dere neden pis? Kaçak kanalizasyon bağlantıları var.

Yozgat’ın gidebileceği tek yer orası ama orada da yapmamız gereken modeli bizim belirlememiz lazım. Yoksa ne olurdu. Bir kentpark da orada yükselirdi. Kentpar’ın sorunu ne? İmar planı yapılmadan konutlaşmaya açılmış. Bir yeri imara açarken ilk yapılaması gereken şey oranın imar haritasının hazırlanması. Biz bu projeyi yapmasak bir kentpark da orada oluşurdu. Ben üç yıldır orada yapılaşmaya izin vermedim. İmar planın bekleyin dedik, şimdi imar planımız hazır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.