""

Yenifakılı Belediyesinde toplu iş sözleşmesi sevinci « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 00:32

Yenifakılı Belediyesinde toplu iş sözleşmesi sevinci

Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanlığı ile Yenifakılı Belediye Başkanlığı arasında devam eden toplu iş sözleşmesinde mutlu sona ulaşıldı.

Yenifakılı Belediyesinde  toplu iş sözleşmesi sevinci
Son Güncelleme :

16 Şubat 2017 - 7:00

Yenifakılı belediye başkanlığı ile Hizmet İş Sendikası arasında 3 yıl süreli toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile taban yevmiye 100 TL’den, 108 TL’ye yükseltilirken, Ücret zammı sosyal haklar hariç, Birinci Yıl 1. Altı ay yüzde 4, 2. Altı ay yüzde 4, İkinci Yıl 1. Altı ay yüzde 4, 2. Altıay yüzde 5, Üçüncü Yıl 1. Altı ay yüzde 4, 2. Altıay yüzde 5 ücret zammı uygulanacağı belirtildi.
Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Toplu iş sözleşmesi sosyal hakları, Heray maaşla birlikte ödenmek üzere Sorumluluk Zammı 150 TL, yakacak yardımı net 130 TL, ödenecektir. Her yıl ödenmek üzere Bayram Harçlığı 600 TL, Giyim yardımı 350 TL’ dir. Ayrıca işçilerin yevmiyelerine geriye dönük çalıştığı her yıl için 20 Krş kıdem zammı, her yıl için 112 yevmiyeleri tutarında ikramiye ödenecektir. İşçinin emekçinin hakkını veren ve zamanında ödeyen alın terinin ve emeğin değerini bilen Yenifakılı Belediye Başkanı Yalçın Karadavut’a şahsım, yönetim kurulum ve sendikamız üyesi içiler adına teşekkür ediyorum.
İmzalan toplu iş sözleşmesinin Yenifakılı belediyemize, sendikamıza, çalışan üyelerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.