""

Yenifakılı’ya 320 konut yapılacak « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 05:14

Yenifakılı’ya 320 konut yapılacak

2017’yi Yenifakılı için proje yılı olarak ilan eden Belediye Başkanı Yalçın Karadavut, ilçede bir ilki oluşturacak olan Tarık Köy Projesini hayata geçirmek için düğmeye bastı.

Yenifakılı’ya 320 konut yapılacak
Son Güncelleme :

27 Ocak 2017 - 7:00

Hazine’den aldığı 250 dönümlük arsayı TOKİ’ye devreden Başkan Karadavut, her birisi 300’er metrekarelik alanlarda olmak üzere 320 dairelik konutların 80 tanesini bu yıl içerisinde sahiplerine teslim edeceklerini söyledi. Karadavut, “Yeni projelerimizle birlikte Yenifakılı ilçemiz göç veren ilçeden göç alan ilçe konumuna gelecektir” dedi.
Göreve seçildiği günden itibaren yapmış olduğu çalışmalarla Yenifakılı ilçesini adeta şantiyeye çeviren Yenifakılı Belediye Başkanı Yalçın Karadavut, 2017 yılının Proje yılı olacağını müjdeledi. En büyük projelerinden birisinin Tarım Köy olduğunu kaydeden Karadavut, TOKİ ile yapmış oldukları protokol çerçevesinde 80 tanesi 2017 yılında, 230 tanesi de 2018’de olmak üzere 320 yeni konutul inşaa edileceğini duyurdu.
Bahçesiyle, parkıyla müstakil ve iki katlı olarak inşa edilecek konutlar için ön kayıtların kısa sürede tamamlandığını anımsatan Karadavut, projenin tamamlanmasıyla birlikte Yenifakılı ilçesinin göç veren olmaktan çıkıp, göç alan ilçe konumuna geleceğini öngördü.
Tarım Köy Projesi’nin Yozgat’ta bir ilki oluşturduğunu anımsatan Başkan Yalçın Karadavut, Yenifakılı ilçesinde gerçekleştirilmesinde mimar rol oynayan başta Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Yozgat Milletvekillerine teşekkür etti.
Yenifakılı ilçesinin bir kaç yıl içerisinde gelişmişlik ve kalkınmışlık konusunda büyük bir atılım gerçekleştireceğini kaydeden Başkan Karadavut, konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü:
“İnşallah 2017 Yenifakılı ilçemiz için proje yılı olacak. En önemli projelerimizden bir tanesi Tarım Köy Projesi. Bu projeyi Yenifakılı Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapıyoruz. 2017 yılı içerisinde 80 tanesini teslim edeceğiz. Geriye kalan 230 tanesini de 2018 yılında teslim etmek üzere 320 dairelik bir projemiz olacak.
Bu proje, Yenifakılı ilçemizin gelişmesini ve ilerlemesini sağlayacak. Diğer ilçelerdeki aramızdaki gelişmişlik farkını en asgariye indirecek. Yeni yerleşim yerleriyle birlikte yeni insanları istihdam edeceğiz. Emekli olan, çevre köylerimizde yaşayan ve dışarıdan gelecek insanlarımıza ev sahipliği yapacağımız bir proje ile Yenifakılı ilçemizde toplayacağız.
Bu projeyle birlikte göç veren bir Yenifakılı’dan göç alan bir Yenifakılı konumuna gelmiş olacağız. İnşallah bu aşamadan sonra büyüme trendine geçeceğiz.
Bununla ilgili en önemlisi olan konut sorununu çözelim dedik. 4’üncü etap TOKİ başta olmak üzere şu an 320 dairelik Tarım Köy Projesi yapıyoruz. Bu proje Yozgat genelinde bir ilk olacak. Bahçeli, iki katlı, parkı, bahçesi ve yeşil alanı bol olan, her daire alanı en az 300 metrekare Yenifakılı – Kozaklı yolu üzerindeki 250 dönümlük alan üzerine inşaa edilecek. Bu araziyi Hazine’den alıp TOKİ’ye devrini gerçekleştirdik.
Bu projeyle ilgili şimdiden büyük bir talep oldu. Talebi kestik, çünkü rahat bir nefes alsın istedik. Vatandaşlarımız artık çok katlı, asansörlü daireleri istemiyor. Bizim bölgemizin insanı bahçeli evlerde yetişti, tek katlı evlerde yetişti. Aynı ortamı sağlamak üzere, kültürel, sosyal ve komşuluk ilişkilerini geliştirmek üzere böylesi bir projeyi hayata geçirdik.
Adalet Bakanımız sayın Bekir Bozdağ başta olmak üzere Yozgat Milletvekillerimiz sayesinde TOKİ ilçemize çok sıcak bakıyor. Biz de elimizden gelen hizmeti yapmaya gayret ediyoruz.
Bu projeyle beraber nüfusumuzun ciddi oranda artacağına inanıyoruz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.