İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen program, kamu kurum temsilcileri, kadın kooperatifleri yöneticileri ve paydaş kuruluşların katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının temel amacı, kadın emeğini görünür kılmak, kooperatifler arası iş birliğini artırmak ve yerel kalkınmada kadınların etkin rolünü güçlendirmek olarak belirlendi.
Programda, kadın kooperatiflerinin mevcut durumu kapsamlı şekilde ele alındı. Üretimden pazarlamaya, kurumsallaşmadan dijitalleşmeye kadar birçok alanda yaşanan sorunlar masaya yatırıldı ve çözüm önerileri üzerinde detaylı istişarelerde bulunuldu.
Ayrıca başarılı uygulama örnekleri katılımcılarla paylaşıldı ve ortaklaşa yürütülebilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Topal, “Kadınların ekonomik ve sosyal alanda güçlenmesi kurumumuzun öncelikli hedeflerinden biridir. Ortak akıl ve dayanışma ruhuyla, kadın kooperatiflerimizin güçlenmesi için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.” dedi.
/ Nazife EKİCİ
Yerel Kalkınmada Kadınların Rolü masaya yatırıldı
Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü öncülüğünde, 2025 Aile Yılı kapsamında Ticaret İl Müdürlüğü ve kadın kooperatiflerinin iş birliğiyle “Ortak Akıl, Ortak Emek: Kadın Kooperatifleri İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi.


