""

Yerel Seçimlere Doğru Yol Alırken « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 05:01

Yerel Seçimlere Doğru Yol Alırken

Yerel Seçimlere Doğru Yol Alırken
Son Güncelleme :

11 Eylül 2018 - 7:00

Yozgat bugün bir adım daha yaklaştı yerel seçim gününe… 31 Marta kadar seçimle ilgili konuları konuşmaya devam edeceğiz… Dünkü yazımda da ifade ettiğim gibi vatandaş, kamuoyuna yansıyan yeni isimler var mı merak ediyor… 

Vatandaş yeni isimleri merak etmekle kalmıyor… Partilerin genel merkezlerinden yapılan açıklamalara da özenle kulak kabartıyor.

Toplum şunu iyi biliyor… Gelecek yüzyılı belirleyecek yeni bir sisteme geçtik… Ve bu sistem ilk Cumhurbaşkanını seçerken, Cumhur ittifakı (AK Parti) Yozgat gibi bazı yerlerde kayıp etmiş olsa da, net bir galibiyet aldı.

* * * *

Cumhurbaşkanlığı seçildikten sonraki seçim olması nedeniyle, yerel seçimler çok önemli… Yerel seçimler diğer seçimlere pek benzemez… Meclis üyeleri, Belediye başkan adayları derken, Partilerin yerel teşkilatlarının tüm unsurları seçimi doyasıya yaşarlar…

Bir de bunlara muhtarlık seçimleri eklenince seçimleri her mekanda net bir şekilde hissederiz… Yozgat’ta geçtiğimiz yerel seçimde, AK Parti çok net bir sonuç elde etti… Sarıkaya hariç tüm belediyeleri AK Parti tartışmasız bir şekilde aldı.

* * * *

Bir hususun altını özellikle çizmek isterim ki, başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere birçok yer de katıldığı yerel seçimde ağır kayıplar yaşayan muhalefet için Martta yapılacak bu seçim adeta varlık yokluk seçimi olacak…

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında koltukları sallanan parti liderlerinin, kim ne derse desin bu seçim bence son şansı… O nedenle bu seçimlerde her şey çok farklı ve sert geçecek…

Yerel seçimlerdeki iktidar, Ülkede iktidar ve muktedir olmanın yolunu açar… Bunu tüm siyasiler iyi biliyorlar… Yerel seçimde de ittifaklar göreceğiz gibi görünüyor, ama bu ittifak ülke geneline yayılmayabilir…

* * * *

Mesela Yozgat ittifak kapsamına alınacağını düşünmüyorum… Çünkü ittifakların en çok yapılacağı bölgeler Metropol şehirler olacaktır.

Dolayısıyla Yozgat’ta ittifak olmaması demek seçimlerin oldukça çekişmeli ve sert geçmesi anlamına gelir. Yozgat’ta geçmişte yapılan yerel seçimler daha çok iki parti arasında geçti. Şimdi ise, AK Parti bu seçimi tekrar kazanmak için elinden gelen her türlü mücadeleyi verecektir.

Peki, bu durumda başta MHP olmak üzere CHP ve İYİ Parti yada Bağımsız adalar Bekir Korkmaz ve Davut Bayram bu seçimi kazanmak için nasıl bir strateji devre koyacak burası daha önemli diye düşünüyorum.

Konuyu şöyle toparlayacak olursak, AK Partinin Yozgat’ta merkez dahil bütün ilçelerde kaybetmesi için isimlerini yukarıda bahsettiğim partiler arasında bir ittifak olur mu bunu zaman gösterecek.

 

  • Bir süreden bu yana yürüttüğü Dekanlık görevini lüzum üzerine bıraktığını kamuoyu ile paylaşan Öğretim Görevlisi!
  • Yeni sezonda daha iyi mücadele etmek için takımı Kızılcahamam da kampa aldıklarını bildiren Başkan!
  • Kurum çalışması kapsamında özel işyerlerini ziyaret ederek yeni düzenlemeler hakkında bilgilendirmede bulunan Müdür!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.