""

Yerköy 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde tek yürek oldu « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 20:09

Yerköy 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde tek yürek oldu

Yerköy’de ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ anma etkinlikleri kapsamında binlerce vatandaş bir araya geldi.

Yerköy 15 Temmuz Demokrasi ve  Milli Birlik Günü’nde tek yürek oldu
Son Güncelleme :

18 Temmuz 2017 - 9:50

İstasyon Meydanı’nda düzenlenen anma etkinliklerinde vatandaşlar, tekbirler getirerek FETÖ’nün darbe girişimine bir kez daha tepkisini ortaya koydu. Etkinlik, vatandaşların ve daire amirlerinin yürüyüşü ile başladı.
Kuran’ı Kerim tilaveti ile devam eden programda konuşan Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, Yerköy’lü vatandaşlarımız 15 Temmuz’un yıl dönümü münasebetiyle dosta düşmana birliklerini, beraberliklerini bir defa daha göstermek ve şehitleri, gazileri hayırla yad etmek için 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi bu günde birlik ve beraberlik içerisinde burada bulunmakta. 15 Temmuz 2016’da Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları öyle yürüdü ki, FETÖ’sünden, Amerika’sına, batısına, Avrupa’sına kadar hepsinin içi titredi. Dünya Türk Milletinin bu zaferini bir kez daha görüdğü için bizden çok korkuyor. Milletin olduğu yerde başka bir güç yoktur. Halkın iradesinin bulunduğu yerde başka hiçbir güç yoktur. Hiçbir siyasi oluşum, hiçbir devlet, millet, organizasyon halkın karşısına çıkamaz.
Bir yıl önce tüm halkımız, siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız buradaydı. 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi bugünde çok gür bir sesle Türkiye’ye bir mesaj verdi, dünyaya bir mesaj verdi” şeklinde konuştu.
Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu ise; Ülkemiz 15 Temmuz 2016 gecesi en büyük ihanetlerden birini yaşadığını belirtti.
Ağaoğlu; Bugün burada Yerköy’lü vatandaşlarımızla birlikte dosta, düşmana birlik ve beraberliğimizi bir kez daha göstermek ve şehitlerimizi yad etmek için burada toplanmış bulunuyoruz. Yerköy’de 15 Temmuz gecesi nasıl bir kalabalık birlik beraberlik varsa bugünde aynı birlik ve beraberliği görüyorum. Allah’ın izniyle Bu Ülke’de bu birlik ve beraberlik olduğu sürece hiçbir güç bu Ülkeyi Bu halkı ele geçirmeye gücü yetmez.
Ağaoğlu, milletin bu ihaneti asla unutmayacağını söyleyerek, şunları kaydetti: “Asker üniforması altında birileri bu milletin canına kast etti, kanına kast etti, birliğine kast etti. Burada, bu meydanlarda Türkiye’nin bütün vilayetlerinde, Yerköy’de de parti ayrımı göstermeksizin, hep beraber birlikte olduk, beraber olduk. Milletimize karşı yapılan bu ihanete hep birlikte karşı koyduk” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.