""

Yerköy, Kudüs için tek yürek oldu « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 00:56

Yerköy, Kudüs için tek yürek oldu

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararı tüm Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Tüm Türkiye de olduğu gibi Yerköy’de bu skandal karar için tek yürek oldu.

Yerköy, Kudüs için tek yürek oldu
Son Güncelleme :

09 Aralık 2017 - 7:00

AK Parti Yerköy İlçe Teşkilatı ve Sivil Tolum Kuruluşları tarafından ABD’nin verdiği skandal karar cuma namazı sonrası protesto edildi.
Yerköy Molla Hüsrev Camii’nde Cuma namazı düzenlenen Basın açıklamasına Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Ak Parti Yerköy İlçe Yönetimi, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Burada bir açıklama yapan Yerköy Memus-Sen Temsilcisi Hacı Bayram Ergenoğlu; “Kudüs davamız Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması insanlığın vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derin değiştirmiştir” dedi. Ergenoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın kesin bir şekilde ilan ettiği üzere Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu olay bölgemizde barış ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan karar İsrail ve Filistin toplumları ile aramızdaki husumeti artırmaktan başka bir şey olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir.” ifadesinde bulunarak açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“İslam’ın sesini susturmak kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradesini esir almak isteyenler bundan önce de olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaktır. İslamın izzeti olan Kudüs’ü işgale teşebbüs edenler Türkiye ile Arabıyla Kürdüyle tüm Müslümanlar Selahattin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini görecekler. Türkiye’nin ve insanlığın sureti olan Kudüs’e yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu bu tepkinin sonuna kadar arkasındayız” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.