""

Yerköy Müftlüğü binası için yer tahsisi yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 03:38

Yerköy Müftlüğü binası için yer tahsisi yapıldı

Yozgat Genç Sanayiciler ve İş Adamları Dernek (YOGİSAD) Başkanı ve Çelikler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çelik’in girişimleri ile Yerköy İlçesine yapılması planlanan ve 3 kattan oluşacak olan müftlük binası için yer tahsisi yapıldı.

Yerköy Müftlüğü binası için yer tahsisi yapıldı
Son Güncelleme :

03 Kasım 2017 - 7:00

YOGİSAD Başkanı Ayhan Çelik, yaptığı açıklamada Yerköy İlçesinde Ulaştırma Bakanlığına bağlı Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğüne ait 105 dekar içerisinde kalan ve demiryolu misafir hanesi olarak boş duran binanın da içinde olduğu 1 dönüm 600 metre arsa tahsisinin Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı ile Milli Emlak’a oradan da İlçe müftlüğüne, müftlük hizmet binası olması için tahsis edildiğini söyledi.
Çelik, “Öncelikle; Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’a ilçemize kazandırılmasını sağlayacakları müftlük hizmet binası için teşekkür ediyoruz. Sayın Başbakanımızın Bakanlığı döneminde bizzat müftülük hizmet binasının yer tahsisi için kendisi ile görüşmelerim olmuştu ve şimdi de Sayın Başbakanımızın talimatları ile Yerköy’ümüze yakışır bir müftülük binasının yapımına önümüzdeki günlerde başlanılacak. Yer tahsisi yapılan DDY’na ait kullanılmayan boş misafirhane yıkılarak buraya Osmanlı ve Selçuklu mimarisi çizilerek zemin katta aşevi ve taziye evi , 1.katta ilçe müftülük ve idari personel binası, bay ve bayan kuran kursu, vaiz odası olacak. 3. katta ise 500 kişilik konferans salonu nikah kıyma salonu misafir odası ve müftülük lojmanı olarak tasarlanacaktır.
Projeler Diyanet işler Başkanlığına bağlı birimde çizilerek en kısa günde ruhsata alınarak inşaat’a başlanacaktır. Bu vesile ile İlçe Müftülüğümüzün ihtiyacı olan yerin tahsis edilmesinde Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’a bir kez daha teşekkür ediyoruz.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.