""

Yerköy’de 15 Temmuz Şehitleri Anılacak « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 09:20

Yerköy’de 15 Temmuz Şehitleri Anılacak

15 Temmuz darbe girişiminin sene-i devriyesinde tüm ülkede olduğu gibi Yerköy’de de bir takım etkinlikler düzenlenecek ve şehitlerimiz anılacak.

Yerköy’de 15 Temmuz Şehitleri Anılacak
Son Güncelleme :

11 Temmuz 2017 - 7:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada 15 Temmuz şehitlerinin unutulmasına izin vermeyeceklerini beyan edip: “15 Temmuz’un unutulmasına, unutturulmasına, bu ihanetin üzerinin örtülmesine bu hainlerin yaptıkları alçaklığın hesabının sorulmasının önüne geçilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. 15 Temmuz’u Türkiye’de bir daha kimsenin darbe teşebbüsünde bulunmamasını, benzer bir ihaneti aklına dahi getirmemesini sağlamanın sembolü haline dönüştüreceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Teşkilatlarımızdan 15 Temmuz’u anma etkinliklerine sahip çıkmalarını, yoğun ve samimi katılım göstermelerini özellikle bekliyorum. Biz de darbe girişimi gecesi bombalanan Meclis’te, tankların ölüm saçtığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yapılan programlara ve çeşitli toplantılara katılarak vazifemizi ifa edeceğiz” ifadelerine yer vermişti.
ŞEHİTLER İÇİN
MEVLİD-İ ŞERİFLER OKUTULACAK
Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Siyasi Parti Başkanları, Sivil Tolum Kuruluşları ve Mahalle Muhtarları ile yapılan toplantıda FETÖ’nün düzenlediği darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmesi nedeni ile şehitleri anma etkinlikleri ve uygulanacak programın akışı konuşuldu. Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında Ülkemizin Birliği ve beraberliği için halkımızın demokrasiye sahip çıkması nişanesi olarak düzenlenecek olan anma programı, 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü İlçemiz İstasyon meydanında akşam namazını müteakiben başlayıp, yatsı namazı sonrasına kadar halkımız, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan amir ve memurların katılımları ile birlikte düzenlenecektir” ifadelerini kullandı.
1 HAFTA SÜRECEK
AK Parti genel merkez yönetimi de bir araya gelip neler yapılabileceği ile ilgili bir taslak program hazırladı. Buna göre etkinlikler bir haftaya yayılacak. Gerek genel merkez gerekse parti teşkilatları bu kapsamda konferans, panel, sempozyum başta olmak üzere çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Toplumsal duyarlılığın artırılmasına ilişkin programlar yapacaklar. Yapılacak bu programlara 15 Temmuz şehit aileleri ile gazilerin de etkin katılımı sağlanacak. Anma haftasının en anlamlı etkinliği demokrasi mitinglerini tekrar canlandırmak olacak. Türkiye’nin 81 ilinde 15 Temmuz sonrası yapılan ve haftalarca devam eden demokrasi mitingleri her ilde tekrar yapılacak. AK Partili bakan ve milletvekillerinin tümü illerine dağılarak vatandaş ile birlikte bu mitinglere katılacak. Türkiye’nin nasıl büyük bir beladan kurtulduğu bir kez daha anlatılacak.
Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök başkanlığında düzenlenen toplantıda bir çok etkinliğe yer verileceği belirtildi.
Kaymakam Şengök, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında Yerköy’lü vatandaşlarımızın vatanına bayrağına bağlılığını meydanlarda gördük. Günlerce vatandaşlarımızla birlikte nöbet tuttuk. İnşallah bu yıl ki anma programında da o kalabalığı o birliği sağlayıp şehitlerimize olan görevimizi yerine getirmiş oluruz” dedi.
Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Siyasi Parti Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları ve Mahalle Muhtarları Yerköy’de düzenlenecek olan nam programı için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.