""

Yerköy’de İnandık Barajının temeli atıldı « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 03:01

Yerköy’de İnandık Barajının temeli atıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Yozgat’ta düzenlenen merasimde 9 adet tesisin temelini attı. Merasimde temeli atılan 9 tesisin toplam yatırım bedeli 214 milyon lirayı buluyor.

Yerköy’de İnandık Barajının temeli atıldı
Son Güncelleme :

19 Ağustos 2017 - 7:00

Yerköy’de gerçekleştirilen merasimde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu şunları söyledi:
“15 Temmuz’da hain FETÖ terör örgütünün darbe girişimine karşı ve daha sonrasında da terör hadiselerine karşı duruşunuz için bütün Yozgatlılara teşekkür ediyorum. FETÖ, PKK, PYD, YPG farketmez. Terörün iyisi kötüsü olmaz. Terörü kesinlikle bitireceğiz. Onları inlerinde imha ediyoruz. Hükümetimiz en son terörist etkisiz hale gelene kadar mücadele edecek.”
Yerköy’de bulunmaktan dolayı çok memnun olduğunu ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Yiğidin harman olduğu Yozgat’ımızın hizmetkarı olmaktan dolayı çok memnunum. Bugün buraya 214 milyon maliyetli 9 tesisin temelini atmak için geldik. 60 yıllık hasretle beklenen bir İnandık Barajı var. İnandık Barajı için milletvekilleri arkadaşlarımızla uğraştık ve bu projeyi Bakanlar Kurulu’ndan geçirdik. Bugün burada İnandık Barajı’nın temelini atacağız. Yozgatlı hemşerilerim bunlara layık çünkü Yozgatlılar milletine bayrağına vatanına bağlı insanlardır. İnandık Barajı neden bu kadar gecikti çünkü her gelen iktidar biz yapacağız dedi ama yapmadı, bu işte bize nasip oldu. Bugün 432. barajımızın temelini atacağız. Bugün aynı zamanda dere ıslahlarının da temelini atacağız. En kısa zamanda Yozgat’a hızlı trende gelecek inşallah. Yozgatlılar her şeyin en güzeline layık. Beni de 5. vekil olarak sayarsanız sevinirim. Yozgat’ı artık bozkır olmaktan çıkaracağız, çiçek gibi yapacağız. Bugün binlerce fidanı ücretsiz olarak dağıtacağız. Devlet ormancılığından millet ormancığına geçtik. Bal ormanı sayısını yüzde 50 artırdık.” diye konuştu.
YOZGAT’A 13
YATIRIM MÜJDESİ
Yozgatlı vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunun altını çizen Prof. Dr. Eroğlu “Yozgat’a gelirken elimiz boş gelmek doğru olmazdı. Elime bir kutu Afyonkarahisar kaymağı alıp gelecek halim yoktu. Bu yüzden buraya heybemiz dolu geldik. Bugün burada Yozgatlı hemşerilerime 13 yatırımın müjdesini veriyorum. Sulama ve taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, Fatih Tabiat Parkı’na kır kahvesi ve Yozgat Çamlığı Milli Parkı Tabiat Eğitim Merkezi Fauna Teşhir alanı yapımı ile 2 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu’nun (OMGİ) kurulumunun yer aldığı bu müjdelerin toplam yatırım bedeli 50 milyon lirayı buluyor. Yozgat bu denli bir yatırımı daha önce hiç görmedi.” diye konuştu.
YOZGAT’A SON 6 YILDA 562 MİLYON TL’LİK 71 MÜJDE
Yozgat’a daha önce de müjdelerle geldiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “8 Eylül 2012, 14 Eylül 2013 ve 12 Ağustos 2016 tarihlerindeki ziyaretlerimizde Yozgat’a toplam 512 milyon TL’lik 58 müjde vermiştim. Bugün ki 50 milyon lira yatırım bedeline sahip 13 müjde ile son 6 yılda Yozgatlılara toplam 562 milyon TL’lik 71 müjde vermiş olduk. Bu müjdelerin çoğunu tamamladık. İnşaatı devam edenleri ise en kısa sürede hizmete alacağız. Biz sözümüzün sonuna kadar arkasındayız” değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve protokol üyeleri butonlara basarak 9 tesisin toplu olarak temelini attı.
TEMELİ ATILAN
TESİSLER
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, gerçekleştirdiği toplu temel atma merasiminde bulunan tesislerin 3 adedi baraj, 1 adedi sulama, 1 adedi sulama yenileme, 3 adedi taşkın koruma tesisi ve 1 adedi de ağaçlandırma ve ormancılık projesinden oluşuyor. Bu tesislerin toplam yatırım bedeli 214 milyon lirayı buluyor.
Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan tesislerin hizmete alınması ile 54 milyon 820 bin metreküp su depolanacak. 3 bin 410 dekar zirai arazi suya kavuşacak. 1.710 dekarın sulamasında ise klasik metot yerine modern sulama sistemine geçilecek. Ayrıca 5 meskun mahal taşkın zararlarından korunacak.
Ayrıca Bakan Prof. Dr. Eroğlu’nun Yozgat’ta düzenlediği merasimde 10 aileye gelir getirici tür, 9 aileye Orköy sertifikası ile 3 muhtarlığa yangın söndürme tankeri verildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.