""

Yeşil kartlılar sevk almadan Üniversite Hastanesinde tedavi olabilecek « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 14:48

Yeşil kartlılar sevk almadan Üniversite Hastanesinde tedavi olabilecek

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı arasında yapılan Global Bütçe Antlaşması sonrası Yeşil Kartlı hastaların herhangi bir devlet hastanesinden sevk almadan doğrudan hastanedeki tüm branşlara muayene olabileceği belirtildi.

Yeşil kartlılar sevk almadan Üniversite  Hastanesinde tedavi olabilecek
Son Güncelleme :

27 Ocak 2017 - 7:00

Üniversite hastanesine doğrudan müracaat eden Yeşil Kart sahibi hastalardan Sağlık Bakanlığı’na ait birinci veya ikinci basamak sağlık tesislerinden herhangi bir sevk istenilmeden doğrudan başvuru yapan yeşil kartlı hastaların muayene, teşhis ve tedavileri yapılabileceği ifade edildi.
Bozok Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mesut Sipahi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Üniversite Hastanesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı arasında Global Bütçe Antlaşması yapıldığını belirterek, “Bu antlaşma sayesinde hastanemiz işletmesinde daha dengeli gelir gider dengesi sağlanacaktır. Bu yenilikle birlikte artık hastanemiz yeşil kartlı hastalara, gazi, şehit ve yakınlarına sevksiz hizmet verme imkânına sahip oldu. Artık hastalarımız sevk almadan hastanemize başvurabilir, tüm teşhis ve tedavi hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilir.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.