""

Yetenekleri engel tanımıyor « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:16

Yetenekleri engel tanımıyor

Yozgat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan bedensel engelliler, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan el sanatları kurslarıyla hem zamanlarını daha verimli geçiriyorlar hem de bu sayede yaşama daha sıkı tutunuyorlar.

Yetenekleri engel tanımıyor
Son Güncelleme :

03 Ocak 2018 - 7:00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yozgat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü, engellilerin zamanlarını daha iyi geçirmeleri, sosyalleşmeleri ve yaşama daha sıkı tutunabilmeleri için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile çeşitli kurslar açıyor. Ahşap yakma, yağlı boya resim, halı dokuma ve kağıt rölyef kurslarına katılan engelli bireyler burada hem çalışmalarını yapıyorlar hem de eğlenerek birbirleriyle sohbet etme imkanı buluyorlar. Engelli vatandaşlar kurs sonunda yaptıkları ürünleri satarak ekonomik gelir de elde ediyorlar.
Boş zamanlarını kurslarda değerlendirdiklerini söyleyen engelli vatandaşlar, her yıl Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarda birçok el sanatını öğrendiklerini ve kurslarda sıkılmadan zaman geçirdiklerini söylüyorlar. Öğrendikleri kurslar sonucunda ürettikleri ürünlerden ekonomik gelir de elde ettiklerini belirten engelli bireyler engellilerin hayatın her alanında var olduklarını ve var olmaya da devam edeceklerini ifade ediyorlar.
Yozgat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalmakta olan engellilerin nitelikli bir zaman geçirmesi ve boş zamanlarını değerlendirmesi için halk eğitim müdürlüğü ile görüşmeler yaparak dönem dönem çeşitli kurslar düzenlediklerini belirten Aile ve Sosyal Politikalar Yozgat İl Müdürü Abdullah Neşeli, “Bizim kuruluşumuza yapılan ziyaretlerde de engellinin aslında üreten bir kişi olduğunu gösteren iyi bir örnek olmakta. Sadece acınan, korunan bakımı ve beslenmesi sağlığı takip edilen değil, toplumun yapmış olduğu bir çok işlemin engelliler tarafından da yapıldığının en büyük göstergesi. Bütün engellilerimize talepleri doğrultusunda çeşitli kurslar düzenlemeye devam edeceğiz. Bakım merkezinde engelli için engel yok. En büyük engel ilgisizlik ve sevgisizliktir. Biz kendilerine büyük sevgi duyuyoruz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.