""

YGC Başkanı Kiracı, Gazetecilerin gününü kutladı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 18:50

YGC Başkanı Kiracı, Gazetecilerin gününü kutladı

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti (YGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Koordinatörü Osman Hakan Kiracı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada gazetecilerin gününü kutladı.

YGC Başkanı Kiracı, Gazetecilerin gününü kutladı
Son Güncelleme :

10 Ocak 2018 - 7:00

YGC Başkanı Kiracı, yaptığı açıklamada, Türk basınında çalışan gazeteciler için bir milad olan 10 Ocak gününün medya işverenlerinin değil,medya organlarında fikir işçisi statüsünde görev yapan gazetecilerin özel günü olduğunu hatırlattı.Kiracı “Tüm emekci gazetecileri ilgilendiren 212 sayılı yasayla ilgili olarak yürürlüğe girdiği 10 Ocak 1961 tarihinden bu yana meslektaşlarımızın sosyal ve özlük hakları ile iş güvenceleri bir türlü iyileştirilmemiştir.
Dahası sözkonusu yasa yıllardanberi de evrensel normlara göre düzenlememiştir.İşti bu nedenlerle 10 Ocak gününü maalesef yine buruk duygularla kutluyoruz”dedi.
Çalışan gazetecilerin çalışma koşullarını ve sosyal haklarını düzenleyen 212 sayılı yasada gazetecilerin lehine beklenen iyileştirmelerin sağlanamaması nedeniyle yaygın ve yerel medyada görev yapan bütün fikir işçilerinin yıllardan beri özellikle ekonomik sorunlarından bir türlü kurtulamadığını vurgulayan YGC Başkanı, Kiracı, şunları kaydetti: “Üzülerek ifade etmek gerekirse bugün fikir işçisi meslektaşlarımızın öneli bir bölümü görev yaptıkları medyanın hemen hemen her alanında 212 sayılı yasa kapsamında çalıştırılmamaktadır.‘Yandaş ‘, ‘Karşıt’ ve ‘Merkez’tanımlamalarıyla bölünüp parçalanan Türk medyası,son yıllarda kamuoyu ve okur gözünde geniş çapta itibar kaybetmiştir. Editoryal bağımsızlık rafa kaldırılmıştır. Türkiyede ‘Basın özgürlüğü’sorunu hala tartışılmaktadır.İşsiz gazeteci sayısı her geçen gün hızla artmaktadır.Özellikle resmi ilan ücretleri 1 yıldanberi arttırılmayan yerel gazeteler , ekonomik yönden ciddi sıkıntı yaşamakta ve 212 sayılı yasaya göre çalıştırdıkları fikir işçilerinin ücretlerini ödemekte zorlanmaktadırlar. Bu vesile ile bütün gazeteci meslektaşlarımızın gününü kutluyorum.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.