""

Yıldırım: Türk Askerini tarih bir kez daha yazdı « Yeniufuk Gazetesi

17 Nisan 2024 - 01:51

Yıldırım: Türk Askerini tarih bir kez daha yazdı

İç Anadolu Birliği (İÇAN) Yozgat Şube Başkanı Sibel Yıldırım, Türkiye’nin sınırları boyunca oluşturulmak istenen terör koridorunu ortadan kaldırmak, kurulmak istenen terör ordusunu boğmak için dünyaya ilan ettiği mücadeleyi Türk Askerinin Afrin’den başlattığını hatırlatarak; “Zeytin Dalı operasyonu tüm dünyaya parmak ısırttı” dedi.

Yıldırım: Türk Askerini  tarih bir kez daha yazdı
Son Güncelleme :

29 Ocak 2018 - 7:00

İÇAN Şube Başkanı Sibel Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Türk ordusunun sınır ötesinde ortaya koyduğu başarılı operasyonla bir kez daha tarih yazdığını söyledi. Kahraman Türk askerinin operasyondaki başarısının yanı sıra gelen acı haberlerin annelerin yüreğini dağladığını belirten Yıldırım, “Vatan sağ olsun diyerek şehit evlatlarını karşılayan anneler, bir kez daha çok büyük bir cesaret ve feraset örneği sergilemiştir” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zeytin Dalı Harekatında şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın cenaze töreninde yaptığı konuşmayı hatırlatan Yıldırım, şu ifadelere yer verdi: “Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Bizi sınırlarımızda taciz eden üç beş tane ipsize, soysuza biz bu sınırlarda soluk aldırmayacağız’ diyerek düşmanlara korku salmıştır. Bakara Suresi’nin 154. Ayetini okuyan ve ayetin “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz.
Onlar diridirler ancak sizler bilemezsiniz” mealini hatırlatan Sayın Cumhurbaşkanımız, şehitlerimizin manevi kutsiyetine vurgu yaparak milletimizin duygularına tercüman olmuştur. Savaş ve terörle mücadele gibi vatan, millet uğruna fedakarlık isteyen mücadelelerde yer alan kahramanlarımızın acı haberleri yüreğimizi dağlar, bilinen bir başka gerçek de, yüreği yanan anneler, babalar, bacılar, eşlerdir. Ben de bir anneyim.
Gencecik fidanlarını toprağa veren anaları, eşleri görünce yüreğim kanıyor. Türk kadını ister anne olsun ister eş isterse bir şehit yakını, şehidin vatan, millet, bayrak uğruna can vermesini vakarla karşılar… Elbette yüreği yanar ama onlar taş basar o yangın yerine. Zeytin Dalı Harekatının en kısa sürede en az kayıpla sona ermesini, alınan neticenin şehitlerimizin ruhunu şad etmesini diliyorum. Allah ordumuzu muzaffer kılsın, amin”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.