""

Yıldız: İŞKUR hizmetlerinden faydalanma oranı yüzde 77’dir « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 13:55

Yıldız: İŞKUR hizmetlerinden faydalanma oranı yüzde 77’dir

Çalışma ve İş Kurumu Yozgat İl Müdürü Taner Yıldız, Yozgat’ta İŞKUR hizmetlerinden faydalanma oranının yüzde 77 olduğunu söyledi.

Yıldız: İŞKUR hizmetlerinden  faydalanma oranı yüzde 77’dir
Son Güncelleme :

31 Ekim 2017 - 7:13

Çalışma ve İş Kurumu Yozgat İl Müdürü Taner Yıldız, Yozgat’ta İŞKUR hizmetlerinden faydalanma oranının yüzde 77 olduğunu söyledi.
Çalışma ve İş Kurumu Yozgat İl Müdürlüğü Yozgat işgücü piyasa araştırma sonuçlarını açıkladı.
Yıldız, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “İşgücü piyasası verilerini yerel ve ulusal bazda derleyen, analiz eden, yorumlayan, işgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik işgücü yetiştirme, mesleki eğitim ve işgücü uyum programları geliştirerek uygulanması konusunda önemli görevler icra eden, üstlendiği yasal, yönetsel ve sosyal sorumluluğun bilinciyle faaliyetlerini özveri ile sürdüren İŞKUR, işgücü piyasası analizleri aracılığıyla Kuruma erişemeyen birçok işverenle yüz yüze görüşerek işgücü taleplerini derlemektedir.
İşgücü piyasası analizlerinin etkin bir şekilde yapılabilmesi sadece İŞKUR için değil sosyal politikayla ilgilenen tüm kişi ve kurumlar için sağlıklı öngörü ve planlama yapılması açısından önemli ve gereklidir.”
İŞKUR
HİZMETLERİNDEN FAYDALANMA ORANI YÜZDE 77’DİR
Yozgat’ta İŞKUR’un tanınırlığının her geçen gün arttığına değinen Yıldız, “Yozgatlı işverenlere İŞKUR’un hizmetlerinden faydalanıp faydalanmadığı sorulmuştur.
Alınan cevaplarda İŞKUR hizmetlerinden faydalanma oranının yüzde 72,7 olarak gerçekleştiği tespit edilmiştir. Bu oran Türkiye genelinde yüzde 55,4’tür. Ayrıca Yozgat’taki her 10 açık işin 7’si İŞKUR aracılığı ile aranmaktadır. Her 10 işverenden 8’i eleman ararken İŞKUR’u tercih ediyor.”dedi.
2017 YILI İÇERİSİNDE 192 İŞ YERİNİN
ELEMAN İHTİYACI TESPİT EDİLDİ
2017 yılı içerisinde İşgücü Piyasası Araştırmaları kapsamında 192 işyeri ziyaret edilerek eleman ihtiyaçları tespit edildiğini kaydeden Yıldız, “Kurumumuz Yozgat’ta 192 iş yerini ziyaret ederek eleman ihtiyaçlarını tespit etti. Piyasanın önde gelen faaliyetleri Toptan ve Perakende Ticaret, İmalat ve İnşaat sektörlerinde yer almaktadır.
İl genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinin yüzde 13,7’sinde 127 kişilik açık iş olduğu tespit edilmiştir. Yozgat genelinde açık iş oranı yüzde1,6 olarak hesaplanmış ve en yüksek açık iş oranına sahip sektör yüzde11,7 ile İnsan Sağlığı ve Sosyal Hizmet Faaliyetleri olmuştur. İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler Makineci (Dikiş), Aşçı ve Mobilya Montaj Ustası’ dır. İşverenler, 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının yüzde 6,6 oranında artmasını öngörmektedirler.
En fazla istihdam artışı beklenen meslekler Temizlik Görevlisi, İnşaat Boyacısı ve Makineci(Dikiş) ’dir. Türkiye genelinde 2018 yılında 2017 yılına göre istihdamın yüzde 3,2 artacağı beklenmekte olup Yozgat’ta bu oran yüzde 6,6 ile Türkiye ortalamasının üzerindedir.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.