""

Yıllık işletme cetveli 1 Ocak-30 Nisan’a kadar verilmeli « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 09:26

Yıllık işletme cetveli 1 Ocak-30 Nisan’a kadar verilmeli

Yozgat Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 5 inci maddesi gereği, Sanayi Sicil Belgesine sahip işletmelerin, her takvim yılı başından itibaren ilk dört ay içerisinde (01 Ocak’tan 30 Nisan sonuna kadar) bir önceki yıla ait yıllık işletme cetvelini vermeleri gerektiği konusunda mükellefleri uyardı.

Yıllık işletme cetveli 1 Ocak-30  Nisan’a kadar verilmeli
Son Güncelleme :

25 Şubat 2017 - 7:00

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: “İlimizde bulunan Sanayi Sicil Belgeli işletmelerin 01 Ocak- 30 Nisan 2017 tarihleri arasında 2016 yılı faaliyetlerinin yer aldığı Yıllık işletme cetvellerini, e-Devlet kapısı veya Bakanlığımız  http://sanayisicil.sanayi.gov.tr) internet adresine giriş yaparak  “Sanayi Sicil Bilgi Sistemi ” üzerinden elektronik ortamda vermeleri gerekmektedir. Yıllık işletme cetvelini her yıl Nisan ayı sonuna kadar vermeyen işletme sahiplerine, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 9 uncu maddesi gereğince idari para cezası uygulanacaktır.
Diğer taraftan, Sanayi Sicil Belgelerinin belge tarihi itibariyle iki yılda bir vize ettirilmesi zorunludur.
Bu nedenle Yıllık İşletme Cetveli verecek olan firmaların, belgelerinin vize tarihi gelmiş ise, vize işlemleri için belge aslı ve tanzim edilen yıllık işletme cetveli ile birlikte İl Müdürlüğümüze başvuruda bulunması gerekmektedir.
Yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve herhangi bir mağduriyete sebebiyet verilmemesi açısından, gereken hassasiyetin gösterilmesi, tereddüde düşülmesi halinde, Yozgat Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğümüz ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.