""

Yılmaz: Mızrak çuvala sığmıyor « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 15:11

Yılmaz: Mızrak çuvala sığmıyor

DEVA Partisi İl Başkanı İsmail Yılmaz, çiftçi ve esnaf başta olmak üzere toplumun her kesiminin sıkıntı içerisinde olduğunu belirterek, kendi iktidarları döneminde çiftçi ve üreticilerin emeğinin karşılığını alacağını söyledi.

Yılmaz: Mızrak çuvala sığmıyor
Son Güncelleme :

29 Temmuz 2021 - 18:10

DEVA Partisi İl Başkanı İsmail Yılmaz, çiftçi ve esnaf başta olmak üzere toplumun her kesiminin sıkıntı içerisinde olduğunu belirterek, kendi iktidarları döneminde çiftçi ve üreticilerin emeğinin karşılığını alacağını söyledi.
İl Başkanı İsmail Yılmaz, Yerköy’de köylü pazarını ziyaret ederek, çiftçi ve üreticilerin sorunlarını dinledi.
Başkan Yılmaz, yaptığı açıklamada; AK Parti iktidarını ve politikalarını eleştirdi. Yılmaz, “İlçelerimizi, beldelerimizi ziyaret ederek, esnafımızın, çiftçimizin ve vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyoruz. Tabiri caizse bir dokunuyoruz bin ah işitiyoruz. Bugün geldiğimiz noktada; çiftçimiz perişan, esnafımız perişan, toplumumuzun büyük çoğunluğu yarınının dan endişe eder duruma gelmiş vaziyette. Ülkemizde durum bu haldeyken, AKP’lilere göre ise her şey güllük gülistanlık vatandaş halinden memnun vaziyette göstererek günü kurtarmaya çalışıyor. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Yandaş basının yapmış olduğu tozpembe haberlerinde gerçekleri yansıtmadığını sokaktaki vatandaşlarımız farkında ve bu yüzden biran önce seçim sandığının gelmesini istiyor.”dedi.
Yapılacak seçimde AK Parti iktidarının sona ereceğini söyleyen Yılmaz, “Yapılacak ilk seçimde halkımız AKP’nin iktidardan gitmesi için oylarını kullanacaktır. 20 yıllık AKP iktidarının ülkemizi getirdiği nokta ortadadır. Özellikle Suriyeliler ve diğer mülteciler konusunda ülkemiz adeta göçmen kampına döndü. DEVA Partisi iktidarında bu sorunu uluslar arası arenada çözüme kavuşturabilecek olan liderimiz Genel Başkanımız Sayın Ali Babacandır. Bazı AKP’lilerin açıklamaları sanki ülkemizin ekonomisini mülteciler ayakta tutuyor gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu çok yanlış ve talihsiz bir açıklamadır. O halde Avrupa ülkeleri neden bu mültecileri alıp çalıştırmıyorlar onların ekonomisi daha iyi olsun. Hal böyle iken bu tür açıklamaları propaganda amaçlı görüyoruz. bir belediye başkanının mültecilerin su parasını 10 kat artıracağız demesi ne kadar yanlış ise ülkemizin ekonomisini mülteciler ayakta tutuyor açıklaması da o kadar yanlıştır. Çözüm DEVA partisi ve liderindedir.”dedi.
Çiftçinin, ekim ayında tarlasını ekecek; tohum, gübre ve mazot’u dahi alamayacak durumda olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Kuraklık çiftçimizin belini iyice bükmüştür. Bölgemizde hububat hasadında çiftçimiz yüzde 70 ve yüzde 100 oranında ürün kaybı yaşamıştır. Çiftçimiz yaklaşan ekim ayı için tohum, gübre ve mazot teminini nasıl yapayım diye çareler ararken gübrenin bir tonu 6 Bin 500TL’ye yaklaşmıştır. Ürün alamayan çiftçi bu paraya nasıl ve nereden gübre alacak. Bizler ilçe ilçe, köy köy geziyoruz ve çiftçimizin bu feryadını duyurmaya çalışıyoruz. Banka ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan çiftçi borcu faiziyle birlikte kuraklık sebebiyle ertelendi. Peki çiftçi bu borcunu nasıl ödeyecek. Şimdi tarlasını nereden ve neyle ekebilecek. Esnafımızın da durumu farklı değil. Pandemi döneminde başta kira borcu biriken esnafımız, bağkur ve çalıştırdığı işçinin sgk primlerini yatıramaz duruma gelmiştir. Sözüm ona 5 müteahhide sağlanan kaynaklar ve krediler ülkemizdeki bütün esnafa sağlansa yeter ve artırdı. Biz bu eşitsizliğe ve adaletsizliğe de son vereceğiz. Memur, işçimiz, asgari ücretli ve emeklilerimizin de yüzü DEVA Partisi iktidarıyla gülecektir.”diye konuştu. (Cemil Mermertaş)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.