""

Yılmaz, Endüstriyel kenevir ve Türkiye’nin fırsatlarını anlattı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 03:31

Yılmaz, Endüstriyel kenevir ve Türkiye’nin fırsatlarını anlattı

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Kenevir Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Kanal 42 Televizyonunda yayınlanan “Prof. Dr. Fikret Akınerdem ile Tarım Zamanı” adlı programın canlı yayın konuğu oldu.

Yılmaz, Endüstriyel kenevir  ve Türkiye’nin fırsatlarını anlattı
Son Güncelleme :

09 Haziran 2021 - 17:05

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Kenevir Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Kanal 42 Televizyonunda yayınlanan “Prof. Dr. Fikret Akınerdem ile Tarım Zamanı” adlı programın canlı yayın konuğu oldu.
Programda, Prof. Dr. Güngör Yılmaz “Endüstriyel Kenevir ve Türkiye’nin Fırsatları” konularında detaylı bilgiler aktardı.
Kenevirin Anadolu’nun öz bitkilerinden geçmişi asırlara dayanan Asya orjinli bir bitki olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz, kenevirin kökünden, sapına, lifinden, tohumuna, yaprağından, çiçeğine kadar kullanılan çok değişik sanayi sektörlerini destekleyen onlara hammadde veren bir özelliğe sahip bir bitki olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Anadolu’nun öz bitkisi kenevir ile ilgili yaptığı konuşma sonrası kenevirin stratejik bir tarım ürünü olarak yeniden ülke gündemine geldiğine dikkat çeken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz, tekstilden otomobil sektörüne, inşaat malzemelerinden kozmetik ürünlere, biyokütle yoluyla enerji sektöründen gıda sanayine kadar birçok kullanım alanı bulunan endüstriyel kenevirin ekonomiye kazandırılması ile ilgili YÖK tarafından Yozgat Bozok Üniversitesi’nin İhtisas Üniversitesi olarak ilan edildiğini belirtti.
Yozgat Bozok Üniversitesi’nin bölgesel kalkınma ve misyon odaklı keneviri esas aldıklarını ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, “Üniversitemiz Kenevir Araştırma Enstitüsü kurduk. 7 araştırma grubu ile 100´ün üzerinde akademisyen tarafından bilimsel çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bizim hedefimiz büyük Türkiye ve Dünya. Dünya bilimine ve ülkemize katkı sağlamak istiyoruz. Ülkemizin bu alandaki ekonomisini büyütmeyi hedefliyoruz. Türkiye’nin dünya kenevir pazarından yeterince pay almasını sağlamak en büyük arzumuz” dedi. (Haber Merkezi)

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.