""

Yılmaz: Kepçe operatörünün plansız kazı çalışması elektrik kesintilerine sebep oluyor « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 16:05

Yılmaz: Kepçe operatörünün plansız kazı çalışması elektrik kesintilerine sebep oluyor

ÇEDAŞ Yozgat İl İşletme Müdürü Mustafa Yılmaz, İl Merkezinde zaman zaman yaşanan elektrik kesintilerinin sebeplerinin kepçe operatörlerinin bilinçsiz kazı yapmasından kaynaklandığını söyledi.

Yılmaz: Kepçe operatörünün plansız kazı  çalışması elektrik kesintilerine sebep oluyor
Son Güncelleme :

25 Temmuz 2017 - 7:00

Yılmaz, özel yada kurumlara ait iş makinelerinin inşaat alanları yada farklı yerlerde yapacakları kazı çalışması öncesi belediye yada ÇEDAŞ’la mutlaka irtibata geçmesi gerektiği uyarısında bulundu.
ÇEDAŞ İl Müdürü Mustafa Yılmaz, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Gazetemiz Yeniufuk’u ziyaret ederek basın günümüzü kutladı. Gazetemiz Sahibi Bekir Çaylak’la bir süre sohbet eden Yılmaz, ÇEDAŞ’ın Yozgat İl genelinde yapılan çalışmaları hakkında bilgi verdi.
ÇEDAŞ’ın Yozgat, Tokat ve Sivas’ta 900 Bin aboneye hizmet verdiğini belirten Yılmaz, toplamda 780 Milyon Liralık yatırımın 180 Milyon liralık yatırım kısmının Yozgat’a yapılacağını söyledi.
Vatandaşlara 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet vermenin gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Yılmaz, “Amacımız vatandaşımıza kesintisiz sağlıklı hizmet sunabilmektir. Bizler yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarımızda olası kesintileri halkımıza duyurarak planlı bir şekilde işlerimizi yürütüyoruz. Belirtilen saatten öncede çalışmalarımızı tamamlayıp erkenden tekrar elektriği veriyoruz. Fakat bizim dışımızda özel yada başka kurumlara ait kepçe operatörlerinin bilinçsiz yaptıkları kazılar maalesef bizim yer altı elektirik nakil hattı kablolarına zarar veriyor. Hal böyle olunca elekrik kesintileri yaşanıyor. Ekiplerimizde bu sorunu gidirmek için büyük uğraş veriyor. Bu gibi durumların olmaması için iş makineleri ile yapılacak kazı öncesi özel yada kuruma ait kepçe operatörü mutlaka Yozgat Belediyemizle yada biz ÇEDAŞ’la irtibata geçmesini istiyoruz.”diye konuştu. Basının önemine de değinen Yılmaz, “Yozgat basınımız mesai mefhumu gözetmeksizin, gece, gündüz zor şartlara rağmen işlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Sizin nezdinizde tüm gazete çalışanlarımızın basın bayramını kutluyorum.”dedi.
Gazetemiz Sahibi Bekir Çaylak’ta ziyaretlerinden dolayı ÇEDAŞ Yozgat İşletme Müdürü Mustafa Yılmaz’a teşekkür etti.
Ramazan ayının birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşma ayı .
vas, Tokat ve Yozgat’ta 900 bin aboneye kaliteli, kesintisiz ve sürekli enerji verme politikası ile yatırımlarına tam gaz devam eden Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), 2023 vizyonu çerçevesinde kırsalda büyük bir yatırım atağı başlatıyor. Üç ilde 2017-2023 arasında kırsalda 780 milyon liralık yatırım yapmayı planlayan ÇEDAŞ, bu rakamın 180 milyon liralık bölümünü Yozgat kırsal yatırımları için harcayacak.
2016 yılını değerlendirmek, 2017’deki çalışmalar ve 2023 hedefleri hakkında bilgi vermek üzere Yozgat’ta basın mensupları ile bir araya gelen ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü çerçevesinde ortaya konulan 2023 hedefleri kapsamında biz de ÇEDAŞ olarak kırsalda büyük bir yatırım atağı başlatma kararı aldık. Şirketimiz 2017-2023 arasında köylerin elektrik şebekelerini yenileyerek kırsalda yaşayan tüketicilerimize kaliteli, kesintisiz ve sürekli enerji temini konusunda önemli bir çalışmaya imza atmayı hedefliyor” dedi.
YOZGAT’TA 508 KÖYE ULAŞILACAK
Bu amaçla Yozgat’ta 508 köye yatırım götürmeyi hedeflediklerini anlatan Akboğa sözlerine şöyle devam etti: “508 köye ulaşarak 79 bin 150 adet direk, 770 adet trafoyu yenileyeceğiz. Yine orta ve alçak gerilim hatlarının iyileştirilmesi ve yenilenmesi için çalışma yürüteceğiz. Kırsal için toplam yatırım harcaması bu dönemde 180 milyon lirayı bulacak. Böylelikle Yozgat’a 2023 yılına kadar yapılacak toplam yatırımın yaklaşık yüzde 60’nın kırsal yatırımlar oluşturacak. Böylelikle önümüzdeki dönemlerde insanların yaşam tercihlerini doğal alanların başında gelen köylerden yana tekrar kullanacağı yönündeki öngörü ve açıklamaları göz önünde bulundurarak kırsaldaki elektrik alt yapısını köylere dönüşlerden önce hazırlamış olacağız.”
2016’da Yozgat’ta yaklaşık 20 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini de kaydeden Akboğa, 2017 için bu rakamı 25 milyon lira olarak belirlediklerini ifade ederek yatırım kalemlerini tek tek şöyle özetledi: “Bu yıl Yozgat ili ve ilçelerinde 2 milyon liralık aydınlatma ve yeraltı şebekesi yatırımı, 3 milyon liralık açık şalttan modülere dönüşüm yatırımı, 9 milyon liralık enerji nakil hattı yenileme yatırımı, 5 milyon liralık köy şebekesi yenileme yatırımı ve 6 milyon liralık da teknoloji yatırımı yapmayı planlıyoruz. Toplamda 2023 yılına kadar kırsal yatırımlarla birlikte Yozgat ilimize 320 milyon TL yatırım yapacağız.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.