""

Yılmaz: Şiir Türkiye’de hak ettiği yerde değil « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 09:41

Yılmaz: Şiir Türkiye’de hak ettiği yerde değil

Astsubaylık görevinden emekli olduktan sonra şiir yazmaya başlayan Şair Özali Yılmaz, Türkiye’de şiirin hak ettiği yerde bulunmadığını ve 22 yıldır Türkiye düzenlenen birçok şiir yarışmasında derece almasına rağmen yaşadığı Balıkesir’de kendisinden kimsenin haberi olmadığını söyledi. Şair Yılmaz, “Amatörce yaptığım bu işlerin profesyonel bir şekilde belediye ya da valilik tarafından kitaba dönüşmesini istiyorum” dedi.

Yılmaz: Şiir Türkiye’de hak ettiği yerde değil
Son Güncelleme :

27 Kasım 2017 - 7:00

Astsubaylık görevinden emekli olduktan sonra şiir yazmaya başlayan Şair Özali Yılmaz, tiyatrodan şairliğe uzanan hayat hikayesini anlattı. Yozgat’ın Sorgun ilçesi Büyükören köyünde doğduğunu belirten Yılmaz, “1984 yılında Balıkesir’e geldim ve burada yerleşerek kaldım, emekli astsubayım. 1995 yılında emekli olduktan sonra şiir yazmaya başladım. Devamlı çok kitap okumam nedeniyle şiire yöneldim, yazdığım şiirler bir lise öğrencisinin dikkatini çekti. Lise öğrencisi beni şiirle uğraşan Avukat Sedat Marmaralı tanıştıracağını söyledi. Onun bir şiir etkinliğine gittim ve şiire adapte oldum. İlk yazdığım şiiri İstanbul’a gönderdim ödül aldı. Ondan sonra güvenim tazelendi. İlk yazdığım şiir Çanakkale konuluydu. Çanakkale muharebesini anlatan güzel bir şiirdi. Aşağı yukarı her sene yarışmalara katılıyorum ve birincilik, ikincilik ve derece getiren plaketler aldım” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.