""

Yılmaz: Yozgatlı hemşerilerimiz için varız « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 23:45

Yılmaz: Yozgatlı hemşerilerimiz için varız

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Yılmaz, federasyonun amacının hemşerilerinin her alanda birlik ve beraberliğini sağlamak olduğunu belirterek, kısa sürede çok büyük işler yaptıklarını ve Yozgatlı hemşerileri için var olduklarını söyledi.

Yılmaz: Yozgatlı hemşerilerimiz için varız
Son Güncelleme :

17 Ocak 2018 - 7:00

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu tarafından “ Yozgat Tarihinde Çapanoğulları’’ isimli panel düzenlendi.
Yaptığı girişimler ve etkinliklerle son yıllarda büyük bir ivme yakalayan ve isminden sıkılıkla söz ettiren İstanbul Yozgatlılar Federasyonu etkinliklerine bir yenisini de hafta sonu İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Erkek Öğrenci Yurdu ve Konferans salonunda gerçekleştirdiği programı ekledi. Geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan panelle kapılarını İstanbul’da yaşayan Yozgatlılara açan Federasyon yoğun bir katılıma daha ev sahipliği yaptı.
İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, gün geçtikçe daha profesyonel kadrolarla, daha profesyonel işler yapacaklarını söyledi. Yılmaz, “ Kısa sürede güzel işler yapma gayretleri içerisindeyiz. Yurdumuz olsun dedik, memleketten gelen çocuklarımı kimsenin eline bakmasın güven içerisinde burada kalsınlar dedik ve şükürler olsun bu gayemize ulaştık. Aynı şekilde Yozgatlı hemşerilerimizle rahatça ve sürekli bir araya geleceğimiz kendimize ait bir konferans salonumuz olsun istedik onu da başardık ve şuan o gururla buradayız. Bu işe başlarken de hep söyledik biz tecrübelerimizi ve bilgilerimizi yeni nesillere aktaracağız onlar ise geliştirip hayata geçirecek. Aramızda hukukçu, sağlıkçı, tarihçi, sporcu, sanatçı, iş adamı ve birçok meslek kolunda kendisini gayet yetiştirmiş ve isminden söz ettirmiş hemşerilerimiz var. Böyle imkânlar zinciri varken bunları kullanmak gerektiğini düşünerek ilkini bugün ve devamını bundan sonraki günlerde yapmaya karar verdik.”dedi.
Konuşmaların ardından Program, Yozgat TKDK İl Koordinatörü Selim Türker ve ekibinin TKDK I.Part II. Kırsal Kalkınma Hibeleri hakkında sunumuyla devam etti. Sunumun ardından kürsüde yerini alan Araştırmacı Tarihçi, aynı zamanda Federasyon üyesi olan Orhan Sakin, Yozgat şehrinin kuruluşundan, nerelerden göç alarak ve kimlere ev sahipliği yaptığını ve Çapanoğlu gerçeklerini katılımcılarla paylaştı. Türkiye tarihinin en eski şehirlerinden olan Yozgat ve Yozgatlılar hakkında ki paylaşımları şimdiye kadar duyulmayan ve bilinmeyen birçok olayı da gündeme getirdi.
Federasyon konferans salonunda ki etkinlikler Pazar günüde devam etti. Federasyon Gençlik kollarının düzenlediği söyleşiye İstanbul’da bulunan Yozgatlı dernek gençleri ve Federasyon yönetimi katıldı. Kısa zamanda büyük ün yapan, Televizyonlarda Yozgatlı lığını her defasında bastıra bastıra söyleyen Beden Eğitimi öğretmeni, Yaşam ve Spor Koçu Fatih Kılıçarslan’ın ‘’Kişisel Gelişim ve Gençlik’’ adlı söyleşisiyle başlayan programa birçok Yozgatlı ses sanatçısı da katıldı. Yöresel parçaların ve duyguların yükseldiği programın bir diğer konuğu ise eğitimci ve ses sanatçısı Arzu Arıkan oldu. Arıkan’da okuduğu eserlerle katılımcılara güzel dakikalar yaşattı. TV 66’dan da canlı yayınlanan, yöresel oyunlar ve ikramlarla devam eden program İstanbul’da yaşayan Yozgatlılara keyifli bir Pazar günü yaşattı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.