""

Yılmaz: Yozgatlı kardeşlerimizi bekliyoruz « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 18:21

Yılmaz: Yozgatlı kardeşlerimizi bekliyoruz

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz, federasyona ait olan ve pandemi sürecinde kapalı kalan İYF İstanbul Kültür Merkezi ve Erkek Öğrenci Yurdu’nun hizmet vermeye başladığını bildirdi. Başkan Yılmaz “Bütün Yozgatlı öğrenci kardeşlerimizi baba ocakları gibi hissedecekleri yurdumuza bekliyoruz” dedi.

Yılmaz: Yozgatlı kardeşlerimizi bekliyoruz
Son Güncelleme :

04 Ağustos 2021 - 17:46

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz, federasyona ait olan ve pandemi sürecinde kapalı kalan İYF İstanbul Kültür Merkezi ve Erkek Öğrenci Yurdu’nun hizmet vermeye başladığını bildirdi. Başkan Yılmaz “Bütün Yozgatlı öğrenci kardeşlerimizi baba ocakları gibi hissedecekleri yurdumuza bekliyoruz” dedi.

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “İstanbul Yozgatlılar Federasyonu olarak 2017 yılında büyük bir hayalimizi hayata geçirdik. İstanbul’da Yozgatlı öğrencilerimize ve Yozgatlılara ev sahipliği yapacak yurdumuzu açtık. Bizlerin ve bizlerden önce İstanbul’a gurbete gelen hemşerilerimizin ve öğrenci kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntıları yeni neslimizin yaşamaması adına güzel bir tesis oldu. 2017 yılından bu zamana kadar ki geçen süreçte hep öğrencilerimizin yanında olduk. Burada Yozgat’tan uzak olmalarına rağmen gurbet sıkıntıları yaşamamaları için çaba gösterdik. Malum bir pandemi süreci yaşıyoruz. Bir, bir buçuk yıl kadar yurdumuz pandemi sürecinden dolayı kapalı kaldı. Hem öğrencilerimizin uzaktan eğitim hayatlarına devam etmeleri hem de alınan tedbirler kapsamında yurdumuz kapalı kaldı. Yeni dönem eğitim için kapılarımızı açıyoruz. Bütün Yozgatlı öğrenci kardeşlerimizi baba ocakları gibi hissedecekleri yurdumuza bekliyoruz.”
“ERKEN KAYITLARIMIZ BAŞLADI”
Yurt çalışmaları ve yurtta kalacak öğrencilere sağlanan imkanlar hakkında bilgi veren İYF Genel Sekreteri, Yozgatlı Dernek ve Federasyonlar Basın Temsilcisi Kaan Pınarcıoğlu ise “Bizlerde Yozgat’tan kopup İstanbul’a bu metropole gelmiş bir çok insanlardanız. Burada İYF olarak İstanbul’a gelen gençlerimizin sıkıntılarını en aza indirmek için çaba sarf ediyoruz. Pandemi süreci sonrası yeni eğitim öğretim dönemi için yurdumuzun kapılarını açarak erken kayıtlarımıza başladık. Yozgatlı öğrenci kardeşlerimize barınma haricinde de imkanlar sunuyoruz. Bunları açacak olursak. Durumları iyi olmayan bunun dışında yurdumuzda kalan öğrencilerimize burs imkanı sağlıyoruz. Staj yapmaları gerekiyorsa burada bulunan Yozgatlı iş insanları ve birçok meslekten hemşehrimiz kardeşlerimize sahip çıkarak stajlarını yapmalarını sağlıyor. Aynı zamanda çalışıp para kazanmak isteyen ce mezun kardeşlerimizin iş bulmaları konusunda yardımcı oluyoruz. Yurdumuz Fatih’te ve merkezi bir yerde. Bütün üniversitelere eşit mesafede, bu yüzden ulaşım sorunu kolaylaşmış oluyor. Aynı zamanda yurdumuzda şehit ve gazi yakını öğrencilerimize ücretsiz barınma ve burs sağlıyoruz. Yeni dönemde İstanbul’a gelecek olan Yozgatlı kardeşlerimizi bekliyoruz. Erken kayıtlarımız başladı. İstanbul’da ki Yozgat dediğimiz İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Kültür Merkezi ve Erkek Öğrenci Yurdumuzda hemşehrilerimize ve öğrencilerimize hem destek olup hem de hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı. (Cemil Mermertaş)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.